El premi “Disc Català de l’any” de Ràdio 4 és el guardó més antic de tots els que s’otorguen en l’àmbit de la música cantada en català. Aquest any arriba a la 34ena edició.

Va néixer l’any 1970 de la mà de Joan Ramon Mainat dins el seu programa “Cançons al vent”. En el palmarès hi figuren noms com Lluís Llach, Joan Manuel Serrat, La Trinca, Marina Rosell, Sau, Antònia Font, Gossos, Els Amics de les Arts, Ix!… La passada edició la va guanyar el grup Amelie amb el seu disc “Somiant desperts”.

Ràdio 4 vol potenciar la vessant “en directe” dels grups. D’aquesta manera pel Premi Disc Català de l’Any es prepara un cicle de concerts a l’antiga Fàbrica Estrella Damm. Tots els concerts són d’entrada gratuïta i per invitació, i són els següents:

- Publicitat -

Dilluns 11 de Març a les 20:30
BLAUMUT + MIQUEL ABRAS [ACONSEGUEIX INVITACIÓ]

Dilluns 18 de Març a les 20:30
THE MAMZELLES + LEXU’S [ACONSEGUEIX INVITACIÓ]

Dilluns 25 de Març a les 20:30
NYANDÚ + IX! [ACONSEGUEIX INVITACIÓ]