Després de molts dies d’especulacions sobre la possible demanda de la banda anglesa de rock alternatiu Radiohead sobre la famosa cantant Lana del Rey, la mateixa compositora estatunidenca va confirmar ahir diumenge pel seu Twitter oficial aquesta notícia. Sembla que una de les cançons del seu nou disc Lust for Life, anomenada Get Free, té molta semblança en un tema del 1993 de Radiohead, Creep.

Segons comenta la mateixa Lana del Rey, els advocats de tots dos bàndols ja estaven tenint negocis sobre el percentatge de beneficis que oferiria la cançó a Radiohead i estaven disposats a donar el 40%, tot i això, aquests han estat implacables i si no era el 100%, estaven disposats a anar als tribunals com finalment ha sigut. Ara s’haurà de veure com avancen els fets i si realment Get Free està excessivament inspirada en Creep.

Curiosament al seu moment la cançó dels Radiohead també va ser acusada de plagiar un altre tema, The Air That I Breathe de The Hollies, un tema de 1974. Albert Hammond i Mike Hazlewood, membres de The Hollies van presentar una demanda, i finalment van aparèixer en els crèdits del disc.

- Publicitat -

ACTUALITZACIÓ 10 GENER

Un representant de Warner ha parlat com a editora de Radiohead per negar que hi hagi cap demanda. Ha explicat que hi ha converses amb els representants de Lana del Rey des del passat mes d’agost i és que està clar que les estrofes de Get Free, fan servir elements musicals de les de Creep i hem demanat que es reconegui els autors de Creep. Però ni hi ha demanda ni Radiohead han dit que només acceptaran el 100% de la publicació de Get Free.

Aquestes són les cançons protagonistes de l’enfrontament: