L’Associació de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC) va lliurar ahir, dilluns 15 de desembre, a la Sala Barts de Barcelona els guardons dels Premis ARC 2014. En la seva dotzena edició, ARC va seleccionar un total de seixanta-sis nominats en setze categories que tenen en compte les millors gires, les millors programacions o els millors mitjans de comunicació que recolzen la música del nostre país.

Entre els guanyadors trobem bandes com Txarango, que es van endur la de Millor gira per festes majors de temes propis.

Pel que fa a la millor gira per festivals va recaure en Mishima, que van protagonitzar l’anècdota divertida de la gala en deixar-se el guardó en abandonar l’escenari.

- Publicitat -

La millor gira per teatres va ser pels Love of Lesbian que a més ens van oferir un tema en directe, sense connectar ni els instruments i amb Santi Balmes cantant “a capella”.

L’artista revelació van ser els Ol’Green.

Un dels moments més polèmics va arribar amb el premi a la Millor gira per sales de Catalunya on The Excitements van guanyar, contra bandes com Manel o Blaumut i a l’agraïr la distinció, van remarcar que “Quasi tota la feina la tenim fora, aquí no toquem gaire”, fet que va provocar alguns xiulets entre el públic assistent. La seva cantant, Coco va comentar que “Si pots fer el que estimes estàs en el bon camí. No sóc catalana d’arrel però sí d’esperit. Esperem poder seguir fent d’ambaixadors de música feta a Catalunya”.

La millor gira internacional d’artista o grup català va ser per Che Sudaka i el premi a la millor gira d’artista o grup adaptada al públic familiar o infantil va ser per les Macedònia.

En altres categories, La Mirona de Salt es va endur el premi a la millor programació de sala de concerts i la sala Rocksound la millor programació d’espai musical.

Les Fires de Sant Narcís de Girona van obtenir el guardó a la millor programació de festa major i el millor cicle va ser pel Festival de Guitarra de Barcelona.

El darrer premi va ser el de la trajectòria professional i va ser per Àngel Casas, el conegut periodista i actual responsable de BTV que ha recordat molt emocionat els 47 anys que porta en el sector i ha destacat que aquells moments que no pot oblidar són precisament els relacionats amb la música, com el “cul de Tina Tuner movent-se a mig metre o B.B King dalt l’escenari”.

Us deixem amb alguns dels moments més destacats de les actuacions de la gala a la qual vam assistir els del PNDR.