#5

Els hi ha molt puristes, que consideren que cada versió que es fa d’un tema, és una destrossa a la música i al bon gust. Però jo sóc dels que penso, que algunes versions, en alguns casos superen a l’original.

Quan l’artista pop del moment o el DJ de moda s’atreveixen a agafar una cançó que ens agrada i la converteix en una cosa que no té res a veure amb el que era, pensem, calia? No tenen idees ja, que han de destrossar el que altres han fet?
Hi ha algunes cançons com el Knockin’ on Heaven’s Door de Bob Dylan, que se n’han fet moltes versions. Algunes de prescindibles a criteri personal, però en alguns altres casos com la de Guns n’roses, que m’arriba a agradar més que la del Dylan. Serà per la bèstia rockera que porto dins…
Després no ens hem d’oblidar del que alguns artistes consideren homenatges a bandes que els hi agraden. I arriba el concert de torn, i et fan una versió d’aquell tema i penses, segur que era un homenatge o realment odia la cançó i el grup?
Avui he volgut parlar de versions, després d’escoltar la que Chvrches, han fet del tema dels Arctic Monkeys, Do I Wanna Know?. Quan he llegit el titular, m’ha vingut una suor freda al cos i he tingut por. I després d’escoltar-la, he quedat satisfet amb el nou aire que li han donat. Això sí, en aquest cas, em quedo amb l’original.

- Publicitat -
Marc Clapés