És indiscutible el protagonisme que Charli XCX ha tingut aquest estiu. Amb la publicació del seu “Brat” no només introduïa un nou àlbum, sinó un concepte que semblava moure masses, el món semblava tenyir-se amb el seu color més característic. Aquesta idea de jove rebel i atrevida ens atrau. Poden ser els ritmes, la lletra o l’actitud de la cantant, però l’àlbum té alguna cosa que s’enganxa. És automàtic; escoltar l’àlbum i alguna cosa dins nostre es torna una mica brat, ens tornem una mica més rebels, més lliures. Ens contagiem de l’essència “Brat”. 

Sovint passa, que quan hi ha un èxit tan gran com el que hi ha hagut amb aquest àlbum, l’artista prova d’explotar-ho; fent diferents versions canviant el ritme, fent les cançons en acústic i fent petites col·laboracions. Sovint això implica que l’àlbum es perd, la voluntat de voler explotar-lo al màxim fa que el concepte de l’àlbum es desdibuixi. En canvi, això no passa aquesta vegada. 

El nom del projecte ens deixa molt clar el que ens hi trobarem “Brat and it’s completely different but it’s also still brat”. A l’àlbum no trobem només col·laboracions, on les altres veus apareixen en un parell de frases o en el pont de la cançó. Aquí hi trobem, com diu el títol un concepte completament diferent, però que segueix sent el mateix, segueix sent Brat. 

- Publicitat -

Abans de la publicació de l’àlbum, van aparèixer dues pioneres: ‘Guess’ amb la col·laboració de Billie Eilish i ‘Girl, so confusing sometimes’ amb Lorde. El públic va rebre amb els braços oberts aquests dos senzills, que van donar la llum verda (verd brat) a la resta de l’àlbum.  Amb aquests temes ja es veia la idea que seguiria l’àlbum, les col·laboracions no s’adaptarien amb calçador al propi tema, sinó que seria la cançó, que s’adaptaria a l’estil de cadascú dels col·laboradors. D’aquesta manera es crea un concepte nou de brat, una nova versió de cada cançó que representa a l’àlbum original, però també és una nova aportació. 

Entre tantes col·laboracions és molt complicat triar-ne una, però la més sorprenent, sense dubte és Bb Trickz. Ja feia temps que es sentia el rumor, però això no ha rebaixat les expectatives. ‘Club classics’ compleix totes les expectatives d’una cançó amb l’esperit Brat al 100%. És una cançó divertida, atrevida i que juga amb la barreja d’idiomes per encaixar perfectament dins el concepte de l’àlbum. 

Un dels encerts de l’àlbum, és la gran varietat de col·laboracions, que engloben a un públic molt ampli. Trobem noms com The 1975, Ariana Grande o Bon Iver entre molts altres artistes. La diversitat d’artistes tan coneguts permeten que tothom tingui alguna cosa a escoltar dins de “Brat and it’s completely different but also still brat”. Es podria veure com una campanya estratègica, però tot i que sigui així només podem dir que ha funcionat al 100%. 

Hi ha cançons que destaquen en l’àlbum original, i en aquesta versió no es queden enrere. És el cas de ‘I might say something stupid’ amb The 1975, ‘Everything is romantic’ amb Caroline Polacheck o ‘Girl, so confusing sometimes’ amb la Lorde, que, segons el meu parer, és la joia de la corona. 

“Brat and it’s completely different but also still brat” és, en general, un molt bon àlbum. Un àlbum que aglutina gustos musicals molt variats i que ens anima, a treure aquesta part rebel de dins, a ser una mica més Brat cada dia. 

CRÍTICA
NOTA
8
brat-and-its-completely-different-but-also-still-brat-un-nou-concepte-de-bratÉs indiscutible el protagonisme que Charli XCX ha tingut aquest estiu. Amb la publicació del seu “Brat” no només introduïa un nou àlbum, sinó un concepte que semblava moure masses, el món semblava tenyir-se amb el seu color més característic. Aquesta idea de jove...