Que Triquell va ser una de les grans revelacions de l’any passat ho tenim més que clar. El seu àlbum debut “Entre fluids” va ser una de les millors propostes del panorama català del 2023. De fet, pocs artistes poden presumir d’un primer treball de tanta qualitat —tampoc podem oblidar que, abans del seu projecte en solitari formava part del grup Alter Soma—. Però, amics i amigues, allò només era el principi.

Menys d’un any després d’aquell boom, el cantant torna amb “FOMO”. En només quinze minuts, l’EP et fa entrar en un univers psicodèlic. L’univers Triquell, vaja. En aquest projecte, el cantant s’ha tirat de cap a la piscina de la música electrònica i experimental. Quan el descobreixes, passes per tres fases: el primer cop que l’escoltes, estupefacció; el segon, intriga; i el tercer, fascinació. Si no entens una cosa i així i tot t’atrau, és molt bon senyal. I només es necessita això, un quart d’hora.

La primera cançó podria formar part de la banda sonora d’una pel·lícula futurista. I els temes següents van creant escenes plenes d’ombres, de llums estroboscòpiques i pampallugues, amb una veu de fons que et parla i et fa obrir els ulls davant d’una realitat distòpica. És la veu de Triquell, i és que les seves lletres continuen sent igual de sinceres i crues, amb uns versos ben treballats. Parant atenció a cada detall, però sense pèls a la llengua. Això sí, cal estar molt atent per entendre tot el que diu, perquè a la mínima distracció és difícil seguir el fil narratiu. En aquest projecte prevalen la música i les bases, i la veu sovint queda camuflada darrere de tot això.

- Publicitat -

Tot i que amb el primer single, ‘FUMS!’, semblava que l’estil d’aquest nou projecte seria bastant semblant a l’anterior, és innegable que hi ha hagut un canvi o, si més no, una evolució. En el seu moment, “Entre fluids” va semblar molt revolucionari. I, en certa manera, ho era. Però després d’haver escoltat “FOMO”, una pensa: “va ser allò una manera d’aplanar el terreny i preparar-nos pel que vindria?” No tothom tindria el valor d’arriscar-se amb una proposta tan diferent del que estem acostumats a escoltar. I això diu molt d’un artista.

Per difícil de digerir que pugui semblar, perquè està clar que no és per a tots els gustos, aquest treball només fa que reiterar que Triquell pot ser un dels artistes amb més projecció de futur del panorama.

CRÍTICA
Nota
7.5
lunivers-psicodelic-de-triquell-fomoQue Triquell va ser una de les grans revelacions de l’any passat ho tenim més que clar. El seu àlbum debut “Entre fluids” va ser una de les millors propostes del panorama català del 2023. De fet, pocs artistes poden presumir d’un primer treball...