L’abril del 2022 vam poder veure a l’Heliogàbal com naixia una nova estrella en el panorama català, la Julieta. Ara, havent escoltat “5AM”, el seu tercer treball de llarga durada, podem dir que s’ha consolidat com a referent.

La barcelonina ha viscut un creixement estratosfèric i ja arriba als 275.000 oients mensuals a Spotify. Sembla que queda lluny quan va treure “Ni llum ni lluna”, però demà farà tot just un any. Des d’aleshores, col·laboracions com ‘Clar que t’he trobat a faltar’ amb The Tyets, ‘No m’estima+’ amb la Mushkaa o ‘Club’ amb la Maria Hein l’han fet anar guanyant més adeptes a la seva música. No serà estrany veure-la nominada a més d’un Enderrock en la pròxima edició.

“5AM” és un àlbum conceptual que es divideix en tres capítols -“Cap.1 :CARI”, “Cap.2: EUGA DE NIT” i “Cap.3 COM AQUELL AGOST:- que expliquen una història d’amor impossible. Segons la mateixa cantant, aquest amor del qual parla el disc, passa entre les 23h i les 5AM, nom del disc.

- Publicitat -

El capítol 1, publicat a finals d’abril, és l’inici d’aquesta història. La protagonista es planteja la temàtica del disc, l’amor impossible, a ‘Diga’m el que sents’. Seguidament, arriba al club i expressa aquest amor a ‘Cari’, el tema més reproduït del disc fins al moment. El capítol acaba tornant a casa amb el seu cotxe, pensant que aquest amor només serà possible somiant-lo a ‘En mi coche’.

Al segon capítol, que va sortir a inicis de juny, la protagonista viu l’amor sense saber que és al món dels somnis. Aquesta part del treball té des de temes més experimentals com ‘Avions volant’ fins a un reggeaton com ‘T’enxules’. Finalment, a ‘Euga de nit’, la protagonista es comença a adonar que tot aquest amor és imaginari.

Finalment, el capítol 3, “COM AQUELL AGOST”, és el que ha completat el disc aquesta passada nit. Aquest presenta una recaiguda dels sentiments a ‘Enamorada de tu’ i un procés que acaba a ‘Com aquell agost’, cançó en la qual es veu que s’acaba l’amor i la protagonista accepta que la relació, tot i ser un somni, ha estat maca perquè ha passat. És el retorn a la realitat.

“5AM” és el disc que deixa veure que la Julieta és una artista única dins del panorama català i que la seva combinació de ritmes urbans amb pop, electrònica i house facin del seu estil, un d’inconfusible, d’únic.

Les melodies, el concepte, les lletres i la seva veu distintiva fan d’aquest disc un dels que més gaudirà aquest any el públic. La Julieta, sens dubte, forma part del relleu generacional en el qual està sotmesa l’escena musical catalana i, cal repetir com hem dit a l’inici, ja s’ha consolidat entre els referents. 

CRÍTICA
Nota
9
5am-la-consolidacio-de-la-julietaL'abril del 2022 vam poder veure a l'Heliogàbal com naixia una nova estrella en el panorama català, la Julieta. Ara, havent escoltat "5AM", el seu tercer treball de llarga durada, podem dir que s'ha consolidat com a referent.La barcelonina ha viscut un creixement estratosfèric...