La cantant Ariana Grande ha tornat, quasi de sorpresa, amb un nou disc. Després de col·laboracions estrella dels últims mesos amb Lady Gaga amb el tema ‘Rain On Me‘, o amb Justin Bieber amb ‘Stuck With U‘, la cantant ha estrenat ‘Positions‘ el seu sisè disc d’estudi. I dèiem quasi de sorpresa, perquè no va fer gaire campanya d’aquest àlbum, només dues setmanes abans de l’estrena.

Tot i que l’artista és considerada una de les noves reines del pop i que en els seus primers discs de la carrera hi predominen balades i cançons pop, el 2019 va decidir fer un gir i canviar el seu estil musical al R&B, estrenant ‘Thank U, Next‘. Un any i mig després, ho ha tornat a fer, publicant ‘Positions’, un àlbum de R&B però que barreja diferents estils musicals amb algunes col·laboracions com la de Doja Cat que arriba a tocar els sons del dance a ‘Motive‘ o en les últimes cançons de l’àlbum ‘Pov‘ i ‘Obvious‘ on trobem una Ariana més melòdica com la dels seus primers treballs, però sempre sense deixar de banda el R&B.

Tot l’àlbum en si, té unes característiques generals, que ja l’acompanyen de l’anterior disc: ritmes marcats, alguns moments dins de la cançó en què la veu de la cantant agafa el protagonisme i fa aquells girs amb la seva veu ja tan característics en els seus ‘hits’, i alguns moments clau en els quals només s’escolten els instruments. Potser una altra característica que no havíem vist fins ara en els treballs d’Ariana Grande era la utilització de violins, i és que, ja només amb ‘Shut Up‘, la cantant obra el disc a cop de violí, un instrument que serà clau en molts moments del disc com a ‘34+35‘ o ‘My Hair‘.

- Publicitat -

Pel que fa a la temàtica de les cançons, Ariana Grande ha apostat per unes lletres d’empoderament femení, com va fer amb ‘God Is A Woman‘, a través d’històries personals. La cantant ha volgut enviar un missatge als seus fans que tothom s’ha d’estimar a si mateix, i a més a més ho ha fet sense filtres, ja que explícitament en algunes lletres com la de ‘Six Thirty‘ o ‘Nasty‘ parla del sexe i del desig sexual.

Però en les seves lletres no ha volgut deixar enrere als haters i als que sempre la critiquen i especulen sobre la seva vida privada. A tots els comentaris que rep la cantant nord-americana, Ariana Grande els ha dit ‘Shut Up‘ (Calla), que ella està bé, que ‘Keep opinions muted‘ (Quedeu-vos les opinions en silenci) i que ‘You know you sound so dumb‘ (Saps que ets tan ximple).

És un disc que barreja moltes coses, missatges clars sobre el poder de la dona, sons i ritmes diversos que no avorreixen, i unes col·laboracions de luxe com la de Ty Solla $ign a ‘Safety Net‘ i la de Doja Cat que ja hem mencionat abans. Però està clar que no podem acabar aquesta crítica sense parlar de la col·laboració amb The Weeknd a la cançó ‘Off The Table‘, on la veu dels dos cantants conflueixen entre sintetitzadors i el teclat del cantant de ‘Blinding Lights‘. Un tema que podríem dir que és un dels més rodons i amb una producció més elaborada de tot el disc.