Hola a tothom!

Abans de començar m’agradaria presentar-me una mica. Em dic Ignasi Martín, he estudiat sobre música, la meva principal passió és la música i des de fa un anyet, la meva feina també. Així que la meva vida és 24/7 música.

Cada divendres (o dijous a les 00:00) em passo hores escoltant les novetats de la setmana i afegint-les a les meves playlists de Spotify, a part d’altres cançons que vaig descobrint. Des del març passat, a més, ho comparteixo amb tothom qui vulgui a través del Substack, una plataforma on penjo un blog setmanal amb les novetats musicals de la setmana:

- Publicitat -

A part d’això, cada mes em gasto el meu sou (inexistent) en tots els concerts i festivals que puc (ho venc com a passió, però és FOMO).

Ja acabant i fer un resum: escolto música 182,5 dies a l’any, i els altres 182,5 dies els passo de concert. Principalment escolto Indie i Hip-Hop. Si hagués de definir el meu estil musical en 3 grups, diria Manel, Tyler The Creator i Tame Impala.

Així doncs, a partir d’ara compartiré també amb vosaltres les meves novetats, recomanacions i descobriments musicals i alguns dels concerts als quals vaig. Comencem amb tota la música nova d’avui!

NOVETATS:

  • No podia començar amb un altra cosa que no fos Houdini, el nou single de la Dua Lipa. Amb Houdini ens dona una primera pista del que serà el seu nou disc, després de l’èxit mundial de Future Nostalgia. La base m’ha semblat una bogeria, molt Thriller de Michael Jackson i a més, produïda per Kevin Parker de Tame Impala i Danny L Harle! Quasi res… En definitiva, màgia (ho heu entès?).

 

  • Continuem amb un altre single que em fa especial il·lusió i és que es tracta d’una col·laboració molt random de dos artistes que m’agraden. 070 Shake ha unit forces amb Ken Carson a Natural Habitat. El rage raper americà, signat a la discogràfica de Playboi Carti, ens sorprenia fa unes setmanes amb un dels àlbums més comentats de l’escena underground, A Great Chaos. Per 070 Shake és el segon single (després de Black Dress, un altre temacle) del que serà el seu tercer àlbum. I res, que crec que encaixen de puta mare.  

  

  • Fear Of Flying és una de les meves cançons preferides d’avui. Mac Wetha s’ha ajuntat amb beabadoobee, una de les cantants d’indie del moment i amb Aminé, un dels meus rapers preferits, per parlar sobre la síndrome de l’impostor. I el resultat és una barreja d’harmonies vocals, versos de rap i guitarres que sonen increïbles i que tot i que l’estiu ja s’ha acabat, te’l porten una miqueta fins a casa.

 

  • Caus a terra és el nou senzill de VITTARA. Una de les bandes d’indie-rock més prometedora del panorama català torna amb un nou single, l’últim abans de la sortida a finals de novembre del seu nou disc INCÒGNITA BRUTAL. Incògnita perquè no sabem quin dia sortirà, i Brutal com la seva presentació a la Sala Laut el passat 13 d’octubre, que va servir com a comiat d’en Fèlix, el seu bateria i on ja vam poder gaudir de la majoria dels nous temes davant d’un públic molt entregat. Ganes de tenir-lo sencer a Spotify.

  • Seguint en una línia similar, Diamante Negro ha tret És Cert, la seva segona cançó en català amb la que completa una setmana rodona després d’obrir el concert de Niña Polaca a l’Apolo el passat dissabte.

  • Habla de mi en presente tanca una etapa amb POLIAMOR, última cançó del seu EP: RELACIONES. I ho fa ni més ni menys que amb la col·laboració estrella de Ladilla Rusa. Amb aquesta cançó, que va acompanyada d’un videoclip divertidíssim, la banda s’acomiada de la gira actual i anuncia un nou disc i un concert de presentació a l’Apolo el 18 de maig! Us espero a tots i a totes allà.

  • Socunbohemio ha publicat La vida mentrestant, el primer single del seu nou EP. Com sempre, produït pel Biel Colomer, en una de les seves versions més animades i més indies. Sad Artur it’s over? En tot cas sempre el podrem recuperar amb un dels discos que més em van agradar de l’any passat, Contes de les Quatre Estacions.

  • Portava setmanes esperant la primera cançó de Smino aquest 2023, ja que els seus dos últims àlbums em donen sempre molt bones vibes. Al final ha arribat en forma de remix, on es mantenen les bones vibes. Es tracta de la nova versió de Charge It, de l’últim disc de la cantant i rapera ENNY, a la qual vaig descobrir fa un temps en el seu tema Peng Black Girls amb Jorja Smith (podeu veure’l en directe a Colors).

 

  • Pels que us mola el R&B i el soul tant com a mi, ha sortit nou disc de BJ The Chicago Kid. A principis de setembre ja havíem pogut escoltar (almenys jo, mil cops) Spend The Night amb la Coco Jones i ara ja tenim aquí Gravy, el nou LP produït per Yeti Beats (Doja Cat). M’agradaria recomanar sobretot Crazy Love, amb Andra Day i Forgot Your Name amb cory Henry. Massa flow.

  • En la Tormenta és el nou single d’Iseo & Dodosound i és el primer tema que han tret aquest l’any. I esperem que no sigui l’últim perquè sembla que segueixen en forma. Ja es trobava a faltar aquest ritme reggae i la veu fantàstica de la Iseo. Top.

  • Acabem la ronda de novetats amb el nou single de DELLAFUENTE i Maka, que han tornat a crear un banger, amb Supersaiyan. Necessito un directe en sala a Barcelona JA. Si l’escolteu i en voleu més, recordeu que a l’abril va treure un discàs amb Lágrimas pa otro día. 

 

DESCOBRIMENTS: 

  • Per començar els descobriments d’avui m’agradaria parlar de la Yudi Saint X, una artista de Matadepera que crec que ho petarà molt fort en menys de dos dies. Signada per Hidden Track Records i Primavera Labels, ja ha publicat un EP i un disc molt interessants, produïts per noms com b1n0 i Ferran Palau i on es mesclen pop amb un so electrònic (amb moltes més referències i estils). A part, també té col·laboracions amb artistes com Sr. Chen o LA ÉLITE. Crec que encara té molt més per oferir-nos en propers projectes que definiran on està el seu sostre. Em quedo amb el remix produït pel Xicu de Papallones cançó que forma part de l’àlbum de remixos de Todos mis novios (TMN). Si us l’he venut prou bé, que crec que sí, la podeu veure en directe a la Sala Laut demà mateix, en la presentació dels 3 Martins (Galgo Lento, Mishii i Sr. Chen), de l’EP MARTÍ. 

  • La següent cançó és un tema que se’m va escapar la setmana passada. Each Night, del nou àlbum de Poolside, una banda de nu-disco i chillwave de Los Angeles. El disc, Blame It All on Love i sobretot, aquesta cançó en la qual també col·labora Mazy, m’han donat molt bon rotllo. He vist que van actuar al Primavera Sound al 2013, potser seria hora d’un retorn, deu anys després i amb un nou disc entre mans. Si us agraden artistes com Parcels, L’Impératrice, Franc Moody o Roosevelt, escolteu-los!

  • Finalment, també volia recomanar-vos Diddy Bop, cançó de la rapera de Chigao Noname. M’ha encantat el liricisme de la seva veu i com es combina amb la base i les col·laboracions de Raury i Cam O’bi dues veus masculines de la mateixa escena afroamericana que li aporten més capes a la cançó, aconseguint un tema que mescla el rap més clàssic amb l’ R&B i sintes més moderns. Podríem dir que és com una Little Simz chill. Molt .

I amb això m’acomiado aquesta setmana! Us deixo molts deures per escoltar. Espero que us hagi agradat i ens veiem la setmana que ve.