Iglú

Bona tarda!

Aquests dies Apple Music ha estat publicant una llista amb un top 100 de discos. La podeu trobar aquí: https://100best.music.apple.com/us

Què us ha semblat? Sorprenentment, no em sembla que estigui tan malament.

- Publicitat -

Avui anem amb MOLTÍSSIMES COSES. Masses potser. No donarà temps a assimilar bé tot i menys amb el Primavera la setmana que ve.

 

NOVETATS

 

 • Aquest 2024 la veritat és que està sent el millor any que recordo quant a novetats. Així, mig per sorpresa, Vince Staples acaba de publicar el seu nou projecte, Dark Times. Després de fer un teaser del disc amb un beat de soul i les seves barres a “Shame On The Devil”, ja podem escoltar la resta de cançons que formen Dark Times, el seu sisè disc. Es tracta del primer després de l’èxit de Ramona Park Broke My Heart (2022), un disc que personalment m’encanta. Vince s’ha convertit en un geni de fer àlbums curtets, 13 cançons, 35 minuts, però d’una qualitat innegable i que transmeten molt bones vibes. M’agradaria destacar molt la producció, que m’ha semblat molt top, juntament amb les transicions. I la seva performance, com sempre. “Étouffée” i “Little Homies” les millors. Morint de ganes del Sónar.

 

 • Parlant de retorns, ja està disponible l’esperat nou disc de Twenty One Pilots, Clancy. Tot i que els considero un grandíssim grup, dels singles només m’havia agradat (i molt) “Next Semester”. Un cop escoltat el disc sencer, he de dir que no em sembla súper innovador, però que igualment els hi funciona. Les cançons són bastant diferents entre sí i em costa veure cohesió en el disc, però tampoc em sembla malament. M’han agradat cançons com “Navigating”, “Oldies Station”, “Vignette”, “Midwest Indigo” i “Routines In The Night”.

 • El nou disc de Ferran Palau, Plora Aquí, també està fora. Com ja vaig dir, molt fan del disseny i dels monstres creat per aquest disc. A més, el complementa un curt amb el mateix títol i amb la seva música que podrem veure a Filmin. En l’àmbit musical, Ferran Palau explora un nou so i abandona una mica a Jordi Matas i Joan Pons (El Petit de Cal Eril) per endinsar-se en la producció de Sr. Chen.Com el de Vince, 13 cançons curtes, com ens agrada, i que són tan bones que emocionen. Òbviament, l’heu d’escoltar sencer, però si voleu que us recomani algunes, ”Un segon”, “M’encanta” i “Snif” són, de moment, les meves preferides. Quines sorpreses ens portarà al nou directe? Ho resoldrem la setmana que ve.

 

 • Nova música de Carolina Durante!!!!!!! I tercer disc aquest 2024!!!!! Massa top. “Elige tu nueva aventura” és el nom que han triat pel primer single i també de la mini gira en format de cicle de concerts amb bandes convidades com Alcalá Norte. No només això sinó que aquest serà també el nom del pròxim disc. La cançó m’ha sorprès molt i crec que millorarà amb el temps. Interessant si més no que apostin per un nou so. Us imaginàveu sentir una trompeta i violins a una cançó de Carolina? Només ells podrien fer que tornessin les trompetes a la música del nostre país.

 

 • El pop en català segueix viu, i si és així és gràcies a grups com Iglú, que acaben de publicar el seu nou single, “EL GRAN FINAL”, clara contendent a cançó de l’estiu. @estrella damm, estigueu atents! Després de  “TOTA LA VIDA”, tornen amb una nova cançó produïda amb l’ajuda de Pep Saula i amb les habituals guitarres i veus dels dos Marcs, és impossible treure’s la tornada del cap. This shit is going viral!! Estigueu preparats pel disc 🙂

 

 • I continuant amb un dels integrants d’Iglú, també produint per una nova promesa dins l’escena catalana com és la de Maig, que acaba de publicar el seu “Assassinat a plena llum del dia”.  M’ha semblat un tema molt original i amb una producció top.

 

 • Als seus 21 anys, el londinenc Alfie Templeman acaba de treure un altre hit, “Beckham”, el tercer single del seu pròxim disc. Podrem escoltar l’àcid-pop de Radiosoul, el 7 de juny.

 

 • Ja està aquí l’àlbum del retorn de Wallows, Model. Durant aquesta setmana hem pogut escoltar el 5è single “You (Show Me Where My Days Went)” que m’ha encantat i que se sumava a altres bones cançons com “Your Apartment” o “Calling After Me”.  I de les noves, també us recomano la seva cançó més psicodèlica,  “Going Under”.

 

 • Avui també ha sortit “Automatic” un nou single de Roosevelt, després del seu últim disc Embrace. L’artista alemany segueix explotant la seva fórmula de funk, synth-pop i disco i li segueix funcionant creant cançons tan enganxoses com aquesta. Li farem un foradet al PS.

 

 • Absolute banger lo nou de KAYTRANADA amb Rochelle Jordan, “Lover/Friend”, que em va posar de moltíssim bon humor ahir al matí quan la vaig escoltar per primer cop. Es veu que és una nova versió d’una cançó que ja va sortir fa un any. A més, acaba d’anunciar un nou disc, que surt en res, el 7 de juny, amb col·laboracions de la talla de Anderson .Paak, Thundercat, Mariah the Scientist, PinkPantheress o Chanel Tres. Es ve el disc de l’estiu, and we are here for it!

 

 • “LOVEBITES” és el títol del tercer single de Lava La Rue, que publicarà STARFACE aquest 19 de juny amb col·laboracions com les de Cuco. Després de “Humanity”, aquest single també m’ha convençut i sembla que serà un disc que gaudiré molt.

 

 • Joanlupi ha tret el seu segon EP anomenat La Duermevela i sona súper bé. M’han agradat sobretot “Miralls” amb Leyre Estruch i “Protagonista” amb Kris Tena, Vicente López i Joan Mar Sauqué.

 

 • I seguim amb el nou disc de NATHY PELUSO, GRASA. Poc del meu gust, però hi ha alguna cosa salvable, com la intro del disc, “CORLEONE” o “LA PRESA”. Random la col·laboració amb Blood Orange.

 


 

DESCOBRIMENTS

 

 • Gran descobriment aquesta setmana amb la figura de Sean Leon, un artista canadenc de R&B i neo-soul, del qual us porto dues cançons com són “OXYGEN” i “GRAVITY”, que pertanyen al seu últim disc IN LOVING MEMORY(2023). El disc m’ha semblat molt complet i sobretot molt emocionant, ja que va ser publicat després de la mort del seu germà. Leon va ser co-escritor a JESUS IS KING i DONDA de Kanye i també ha col·laborat amb artistes com Daniel Caesar, BADBADNOTGOOD o Jessie Reyez.

 

 • Acabem amb “CONCERTO RV532”, un tema de NICO B. Es tracta d’un cantant i productor de Zaragoza que mescla gèneres com el pop, el hip-hop i l’electrònica, amb referents i influències nacionals i internacionals com Kaytranada, Alizzz, Sen Senra, The Blaze o Frank Ocean. Signat amb Sonido Muchacho, artista promesa molt a tenir en compte.

 • Us deixo també amb aquest vídeo, amb un nou format de Gallery, on es repassen els assajos de Depresión Sonora abans del Coachella. M’ha semblat súper xulo.

 

 • I amb el Gallery de rusowsky i el seu mwah :3, una versió espectacular que hem gaudit als directes i que ja es pot escoltar a Spotify.

 

I si en voleu més, podeu escoltar lo nou de Imagine Dragons, Ciutat i Tristán, joeunkown, La Plazuela, Mama Dousha, Clairo, PinkPantheress…

 

Ciao 🙂