Bon any a tothom!

Després de 3 (merescudes) setmanes de vacances, torno avui amb una sorpresa i és que aquesta setmana hi haurà dos blogs! Un avui amb totes les novetats del Nadal, i un a partir de divendres amb les novetats d’aquestes setmanes. Us porto un munt de música nova per començar l’any de la millor manera. Espero que durant aquestes festes hagueu pogut gaudir de moltíssima música. I si no ha sigut així, aquí estic jo per ajudar-vos.

Com sempre, ara que comença un nou any, també començo una nova playlist, tancant la de l’any passat amb més de 50h de cançons. Us deixo per aquí la nova llista.

- Publicitat -

Anem ara sí amb tot allò que he descobert aquests dies:

 

Novetats del Nadal:

 • D’entre les millors notícies d’aquest Nadal, tenim el retorn de Vetusta Morla amb un nou single anomenat “La Sábana de Mis Fantasmas” i publicat per sorpresa i sense previ avis el dia 22. I és que quan formes part d’una banda històrica, no cal cap mena de promoció o campanya, només posar-li emoció. I d’això, i de gust musical, van sobrats. Aquesta cançó parla d’aprendre a ballar amb les teves pròpies pors. Gràcies al Pare Noel, els podré veure en directe al ALMA Festival a Barcelona aquest 6 de juliol. No us els perdeu, ja que per mi són el grup nacional amb millor qualitat musical en directe. Una passada.

 • Aquest divendres surt FOMO, el nou projecte de Triquell, un EP – live amb el que l’artista català explora nous sons i textures. Abans però, hem pogut escoltar “FUMS!”, el primer single, on ens trobem ja una nova versió més electrònica, més psicodèlica. Amb aquests nous temes, més els del primer àlbum, han construït una peli amb visuals immersius que podrem gaudir en directe a l’Ideal de Barcelona del 17 al 20 de gener.

Una de les meves discogràfiques preferides, Sonido Muchacho, ha desafiat amb èxit a Luup Records amb el seu Sonido Muchacho ama la Navidad Vol.1, una compilació de noves nadales on trobem temes dels seus grups, com Aiko el Grupo, El buen Hijo, Menta, La Bien Querida o Marcelo Criminal. D’entre elles, destaco “No Te Mueras Nena (Esta Navidad)” d’un dels grups més en forma del panorama indie: Mujeres.

 • Hipergéminis, una nova banda formada per Beto i Kobe de Niña Polaca ha publicat les seves primeres dues cançons. Em quedo amb “Fuego Lento” amb Diamante Negro, una cançó amb la qual presenten el seu so com a banda, proper al so, òbviament, de Niña Polaca, però també d’altres bandes dels 70 com Television o inclús Pink Floyd. A més, ens asseguren la publicació d’un primer disc molt prometedor durant aquest 2024.

 • LA ÉLITE va compartir el primer single del seu pròxim disc, després de l’èxit de Nuevo Punk publicat l’any passat sota el segell de Cala Vento, Montgrí. La nova cançó s’anomena “Gran Noche” i torna a ser un homenatge a la festa, una mescla de sintes i punk que estarà present a tots els pogos de 2024.

 • Tot i continuar triomfant amb els seus projectes per separat, Massaviu ha tornat amb el primer single del seu pròxim disc, que esperem que surti aquests pròxims mesos. “Els Somnis Que Tenim” és la intro del disc i també la primera que podem escoltar. Pels més fans, haureu escoltat que es tracta d’una reinterpretació de “l’última nit d’estiu” de l’àlbum de 2022 que porta el mateix nom. Una versió molt més animada, com així prometen que serà tota la resta.

 • Feia ja mesos que podíem escoltar un fragment de “Poc a poc” a l’Instagram de l’Amygdala, i des de llavors que estava esperant que la publiqués. A part, tindrem nou disc aquest any. Molt content que es faci tekno en català i a més, a aquest nivell. Ganes de ballar-la en directe.

 

Descobriments:

 • Possiblement la cançó que més he escoltat aquestes setmanes: “As the World Caves In” d’una de les promeses del pop britànic Matt Maltese. El vaig descobrir a la presentació del cartell del Festival Vida 2024 i des de llavors no me la puc treure del cap. Sona molt semblant a altres artistes com Alex Turner o Men I Trust. Aquest 2023 va publicar Driving Just To Drive, el seu quart àlbum amb només 26 anys i el podrem sentir en directe aquest estiu a Vilanova. Com sempre, el Vida descobrint bandes súper interessants.

 • I no és l’únic descobriment. També està confirmada la banda d’indie-rock nacional Pipiolas, que ens tocaran en directe el seu primer disc No hay un Dios, amb el que es van presentar com una de les bandes indie-pop a tenir molt en compte. Va ser publicat amb Elefant Records i on trobem cançons com “Todas Las Horas”, amb Ginebras. Si us han agradat, aquest divendres treuen  “La Niña Bonita”, una cançó amb Rigoberta Bandini.

 • Fent també els deures pel pròxim Primavera Sound, he estat repassant la discografia de la SZA i m’he trobat amb aquesta joia amb Kendrick Lamar: “Doves In The Wind”. Cançó inclosa en l’àlbum Ctrl de 2017. Em flipa com combinen les dues veus sota la base de boom-bap i un sample de Redman. No deixeu de veure el videoclip si voleu veure a Kendrick com a mestre (?) de Kung Fu de SZA.

 • Tornem aquí amb un cas prematur, el de Tommy Newport, qui només amb 21 anys ja ha publicat èxits que se’n van directe a la llista d’indie, com “Movie Screen”, “Yellow Lines” o “Stargazer” amb EARTHGANG. L’artista mig britànic mig americà, té un so inspirat per bandes que he recomanat abans per aquí, com Still Woozy, Phoenix, PawPaw Rod o MGMT. Brutal com sona el seu falset sota les línies funky de baix.

 • Un dels descobriments de la setmana ha estat el tema “hmu” de greek. Un altre cop, un artista americà de només 21 anys, que em va saltar a la ràdio de Spotify, i literalment em pensava que estava escoltant una nova cançó de Frank Ocean. No diré res més. O sí, perquè resulta que forma part de l’àlbum EXTC (2022), on també trobem cançons com “safety”. En escoltar aquesta última, em pensava que estava escoltant Daniel Caesar. Gaudiu-les.

 • Si busqueu alguna cosa més animada, us recomano molt “Evil” de Doov, un raper underground de Nova Jersey que mescla els seus raps amb una base electrònica i molt enèrgica que estic segur que et farà ballar.

 • Seguim amb un altre artista emergent, Weiland i el seu “Dangerous Woman” de l’àlbum Vices (2022). Synthpop que us transportarà a les millors cançons de Daft Punk o Tame Impala. I està produïda per MIKE DEAN. Quasi res.

 • Acabo avui la (llarga) ronda de recomanacions amb més indie-pop, de la mà de THE DRIVER ERA la banda formada pels germans Ross i Rocky Lynch. Us porto “Rumors”,  una cançó que se m’ha quedat al cap des de la primera escolta.

 

Abans d’acabar, m’agradaria comentar que és possible que durant aquest any no tingui temps de publicar el blog els divendres, així que ho faré tan aviat com pugui.

Una abraçada, ens veiem llavors!

Ciao 😊