Arribem al moment culminant de descobrir quines són les 10 cançons més destacades del 2017. I tot i que en algunes llistes el número 1 serà un altre, nosaltres ens decantem per ell, per Ed Sheeran i per Shape of you, pel brutal any que ha tingut amb Divide i especialment amb aquesta cançó, que no ha parat de sonar des de gener fins ara.
Així mateix el tema és el més escoltat en tota la història d’Spotify amb uns 1500 milions de reproduccions i el seu videoclip suma quasi 3000 milions de visualitzacions.

Enhorabona!

Recupera la primera part (100-81)
Recupera la segona part (80-61)
Recupera la tercera part (60-41)
Recupera la quarta part (40-21)
Recupera la cinquena part (20-11)

- Publicitat -

Les 100 cançons del 2017 (10-1)

10 Arcade Fire – Everything now

El primer cop que vam escoltar Everything Now dels Arcade Fire, sabíem que estàvem al davant d’una de les millors cançons de l’any. Per la seva energia positiva, per la seva melodia, per la seva intensitat, per ser els Arcade Fire i per la bona resposta que va tenir de la crítica i del públic. I aquí la tenim, com la desena cançó de l’any.




9 Txarango – Una lluna a l’aigua

La música en català ens deixa també la seva petjada al top 10 amb els Txarango i aquest tema amb aires de reggaeton anomenat Una lluna a l’aigua, que ha agradat molt i que s’ha situat com un dels temes preferits del grup i del disc El cor de la terra.
Llarga vida als Txarango!

8 Jason Derulo feat. Nicki Minaj – Swalla

De nou Jason Derulo situant-se entre els temes més destacats de l’any! Però que té aquest artista que és capaç de fabricar els èxits d’aquesta manera? Seran les seves col·laboracions? El ritme de les cançons? O que sap com conquistar al públic i ja s’ha après la fórmula per aconseguir-ho? Sigui com sigui aquí el tenim amb Swalla.

7 The Chainsmokers feat. Coldplay – Something just like this

The Chainsmokers i Coldplay van aconseguir amb aquesta unió que tothom parlés d’aquest Something just like this, una bona proposta que s’apropa a la música electrònica, però només en certa manera, i que amb la veu de Chris Martin, et fa captar un altre tipus de públic.
Prop de 900 milions de visualitzacions del seu líric vídeo a Youtube avalen tot plegat.

6 The Weeknd feat. Daft Punk – I feel it coming

Aquesta va ser la segona cançó on The Weeknd col·laborava amb Daft Punk i va ser tot un encert. Una sensacional melodia, una cançó per treure’s el barret i una d’aquelles peces que recordarem amb el pas dels anys. I feel it coming, una de les millors cançons que ens ha regalat aquest any.

5 Robin Schulz feat. James Blunt – OK

Qui li havia de dir a James Blunt que la seva popularitat es veuria augmentada gràcies a un tema dance que l’allunyava per complet de les seves balades ensucrades. La suma de Robin Schulz amb el cantant britànic va ser explosiva i la cançó s’ha passat la majoria del temps entre les primeres posicions en un bon grapat de llistes. Seguirà el camí de la música electrònica Blunt a partir d’ara?

4 Kygo feat. Selena Gomez – It ain’t me

Quan el noruec Kygo va aparèixer de cop amb Firestone o Stole the show, pocs imaginàvem que seria un dels productors musicals que més nomenada tindrien amb el pas dels mesos. No ha parat de fer sessions arreu del continent i ha sumat un bon grapat de col·laboracions als seus temes. Un d’ells aquest It ain’t me amb Selena Gomez, que s’ha convertit de moment en el seu èxit més potent.

3 Julia Michaels – Issues

El descobriment de Julia Michaels amb Issues, sense cap mena de dubte que la cantant ha fet molt de mal amb la seva aventura en solitari, després de tants anys escrivint per altres artistes. S’haurà de veure si més enllà de Issues serà capaç d’arribar. De moment, la resta de cançons del seu debut no han calat, però és que Issues era una deliciosa cançó i li costarà superar-la.

2 Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber – Despacito

El 2017 ha estat l’any de la música llatina, que ha vist com les principals llistes estaven copades per cançons d’artistes llatins i fins i tot artistes americans o britànics, decidien sumar-se a la moda i cantar també en castellà o incloure fragments en castellà.
La cançó per excel·lència ha estat el Despacito, que gràcies al remix de Justin Bieber va aconseguir estar-se 16 setmanes de número 1 als Estats Units, igualant el màxim que tenien Mariah Carey i Boyz II Men.
La peça ha trencat registres a totes les llistes mundials.

1 Ed Sheeran – Shape of you

L’èxit més important del britànic Ed Sheeran, aquest Shape of you, que en molt pocs dies ja arribava al primer lloc de les llistes de tot el planeta i es confirmava que seria LA cançó de l’any. Amb els mesos ens ha donat la raó, i després de crear-se’n un bon grapat de remixos i de sonar a tort i a dret per les llistes de tot el món, continua tenint presència en algunes i la converteix en la cançó més important del 2017.