John Fogerty era un dels grans reclams internacionals de l’edició d’enguany del Festival de Cap Roig. Una gran oportunitat per veure i escoltar en directe les cançons de la Creedence Clearwater Revival o CCR, una banda molt coneguda, tot i la seva breu trajectòria musical. Van ser molt populars a finals dels anys 60 i principis dels 70 i tot i que jo no havia nascut quan van tenir el seu boom, la seva música m’ha acompanyat tota la vida.

Per això quan vaig saber que vindria a l’Empordà, no vaig dubtar massa a decidir-me a anar-lo a veure. I quin gust comprovar com tot i els seus 79 anys la seva veu continua impecable i a sobre l’escenari ho dona tot i més, en companyia de dos dels seus fills i uns músics amb un talent enorme.

- Publicitat -

Concerts d’aquells que et vindria de gust alçar-te i ballar, però que el recinte de Cap Roig costa una mica més fer el pas i posar-se dempeus, sobretot quan veus que són quatre els gats que ho intenten i al final penses: ho gaudiràs a les butaques i tal dia farà un any.

El concert ha durat uns 90 minuts, suficients per escoltar els grans èxits de CCR, però també algun de la seva carrera en solitari, que no ha estat tan celebrat com la resta, però que ha deixat moments bonics, com l’homenatge a la seva dona, amb un vídeo on es veien imatges de la seva família i en especial de la seva esposa Julie Kramer.

Ha estat un bon retorn a la dècada dels 60 i dels 70, també amb una introducció on recordava èpoques passades, però també pel sentiment nostàlgic que es podia copsar en l’ambient. Tot i això, no ha estat gens carrincló, ha estat bonic, ell també s’ha mostrat molt xerraire i ens ha dedicat boniques paraules a tots els que hem assistit al concert.

Tot i que el recinte no presentava un ple absolut, tots els assistents s’han motivat en recordar joies com ‘Bad Moon Rising’, ‘Lookin’ Out My Back Door’, ‘Down on the Corner’, ‘Have You Ever Seen the Rain?’, ‘Fortunate Son’ o ‘Proud Mary’. Temes que en alguns casos hem escoltat en pel·lícules, en sèries o a la televisió i que potser ni tan sols sabíem que formen part del catàleg musical de la Creedence.