Foto: Ressons Penedès

El passat dissabte Mushkaa i The Tyets van fer exhaurir les entrades a l’escenari DO Penedès del festival Ressons i ho van fer amb dos nous directes que m’han deixat molt impressionat.

Primer de tot comencem per Mushkaa, artista de la qual en soc un gran fan des de fa molt de temps. Per sort l’any passat vaig poder gaudir un dels seus concerts i la qualitat respecte a aquest any ha augmentat molt, començant per la durada i seguint per altres coses com la posada en escena o els seus nous temacles.

Foto: Ressons Penedès

Uns minuts després de les 9 hem pogut veure com l’Irma sortia amb ‘Sexy Sensible (intro)’ i es menjava l’escenari amb un no res. Cal comentar la posada en escena d’algunes cançons, ja que em van deixar sense paraules.

- Publicitat -

Primer de tot, ‘Turra Malvada’, una de les meves cançons preferides del seu últim àlbum va muntar una gran festa. També, vam poder veure un remix de ‘Res Kla + Sonic’ on vaig poder tornar a veure la Mushkaa dels inicis. ‘Xarnega’ va ser una bomba on vam poder veure com tot l’equip ballava sense parar juntament amb un públic molt agraït. I després d’un final fals, la Greta i la Mushkaa ens van impressionar amb ‘Señal de Respeto’ una cançó que barreja perfectament la part sexy i sensible de les germanes i que va donar fi al seu concert.

Foto: Ressons Penedès

Però això no acaba aquí, tot seguit, van venir els Tyets i em van deixar molt sorprès pel seu nou directe. Després d’haver-los vist uns 4 o 5 cops amb el directe anterior pensava que aquest cop ja no em sorprendrien tant, però no va ser així, va ser una festa sense parar, amb una millora increïble des de l’any passat on vaig gaudir molt.

Van començar amb “La Platja”, la col·laboració amb Stay Homas de la qual tots n’estem enamorats. També vam poder veure una cançó que podrem escoltar aquest maig i que porta el nom de ‘Que vinguis’, aquesta, em va portar uns aires d’estiu infinits. La gran sorpresa de la nit va ser ‘Tornem a casa’, el seu èxit que crea un gran ambient en directe. Després d’una festa continua, amb un públic que no va parar de botar durant tot el concert vam veure com s’alçaven petits pilars i sonava ‘Desembre’, deixant-nos clar que estàvem al Penedès i que aquella nit estava sent única. Finalment, no podia acabar d’una altra manera que no fos amb ‘Coti x coti’ on van omplir tot el recinte ple de grans sardanes.

En conclusió, un festival increïble que va combinar perfectament la terra del vi amb la música catalana.

Foto: Ressons Penedès

GRAN ÈXIT DEL FESTIVAL

El Festival Ressons Penedès by Cruïlla ha viscut aquest cap de setmana 3,4 i 5 de maig la seva segona edició congregant a més de 12.000 persones. Aquesta edició ha estat marcada per les actuacions de The Tyets i Mushkaa, dos grups que van pujar a l’Escenari DO Penedès · Ruta del Vi del Penedès amb entrades exhaurides, o les de La Pegatina i Ladilla Rusa. Altres concerts que també van exhaurir entrades van ser els de Marala, Cris Juanico, David Carabén, Dani Nel·lo + Organ Trio, Azucarillo Kings, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, Ferran Palau i Chano Domínguez .

Després d’estrenar-se l’any passat amb una primera edició molt exitosa, Ressons Penedès va donar tret de sortida a l’edició d’enguany amb un aquelarre musical a càrrec del grup Marala. Aquestes primeres harmonies a tres veus, van inaugurar una edició que ha portat a 27 grups i 29 concerts arreu de l’Alt Penedès i que va finalitzar ahir al vespre amb l’actuació del pianista andalús Chano Domínguez.

Al llarg d’aquests tres dies, tot el públic assistent ha tingut l’oportunitat de gaudir d’una trentena de concerts en espais idíl·lics, majoritàriament acompanyats per una copa de vi o cava del Penedès. S’han pogut veure grans noms del panorama català com La Pegatina, Ladilla Rusa, The Tyets o Mushkaa, concerts que van fer ballar una Vilafranca del Penedès eufòrica les nits de divendres i dissabte.

La música també ha arribat a diferents cellers de la comarca de la mà de grups com Azucarillo Kings, Dani Nel·lo + Organ Trio, Joan Garriga i el Mariatxi Galàctic, David Carabén, Cris Juanico, Ferran Palau, Chano Domínguez, Gemma Humet o Sergi Carbonell, i s’ha escampat per carrers i places d’arreu del Penedès amb Sidral Brass Band, River Omelet, Sunday’s Ska Jazz, Caïm Riba, Carlota Flâneur, Cinta, Ian Sala, OKDW, Vecinos, Les Salvatges i Marta Knight.