Després del fabulós final de gira de la “Fotosíntesi Final” a Catalunya a les Fires de Girona, ens vàrem acomiadar de La Fúmiga amb la promesa que tornarien aviat.
I ara, el grup de música valencià ha tornat aquesta primavera amb una nova gira que porta per nom el títol del disc: “TOT ESTÀ PER FER”.
I amb ells ens hem retrobat per començar la seva nova gira, a La Mirona de Salt dins del festival Strenes. Com ells diuen “família del Nord, hem tornat”, i així va ser. I per donar-los la benvinguda a casa nostra, aquí estàvem molts de nosaltres que repetíem després de la nit de Barraques.

Aquests sis mesos hem trobat a faltar la seva vitalitat, però l’espera ha valgut la pena. La Fúmiga ha vingut per quedar-se.

Ha estat una presentació energètica i dinàmica que ha comptat amb la col·laboració d’un públic fidel, agraït i entregat.

- Publicitat -

Des de la primera cançó “RÈCORD MUNDIAL”, fins a la darrera “LA CASA PLENA” hem vibrat, saltat i cantat tant cançons antigues, com de les més noves, perquè encara que fes poc temps que les haguessin tret, semblava que ja formaven part de nosaltres i la gent ja se les ha fet seves.

Han repassat èxits com “Havia de Passar”, “Mediterrània”, “Espremedors”, “Addictes a Viure” o “Ja No Fa Mal”, barrejant-los amb nous èxits com ja ho estan sent “COVARDS”, “JA DORMIRÉ” o “PRINCIPIS”.

Com és marca de la casa, també ens han regalat petites dosis del seu missatge compromès, un cant a l’amor i a la llibertat.

Enmig d’aquesta celebració, en la qual la festa sempre està assegurada, no ha pogut faltar un moment intimista on tot el públic s’ha unit per acompanyar-los cantant a ple pulmó la cançó “Llavors”.

Cal destacar l’entrega dels músics vers l’espectacle, ja que han fet que l’energia no caigués en cap moment del concert. I és que és una realitat quan dic que tant ells com el públic ho han donat tot i més. Com ells mateixos han bromejat: la nit d’ahir va ser la primera classe de càrdio de moltes més que han de venir.

El concert només ha estat un simple tastet d’aquesta nova gira. Gràcies a La Fúmiga les nits a la Mediterrània continuaran sent una gran festa.

Aquesta nit d’abril s’ha guanyat un bonic record a la meva memòria. I és que com ells mateixos diuen “com no te vaig a estimar?” si cada concert seu és pura màgia.