Quantes vegades he vist Els Amics de les Arts aquest 2023? Doncs diria que aquest era el cinquè o sisè (si comptem el de Porta Ferrada que es va suspendre per la pluja) concert que cobria del grup.

Per què vaig voler veure’ls per enèsim cop? Perquè sabia a la perfecció que seria diferent, no només pel plantejament de concert de Nadal, també per ells que es van reinventant a cada nova gira que fan. I dins d’una mateixa gira són capaços de canviar-te tot el repertori i oferir-te perles com ‘Tots els homes d’Escòcia’ que han posat la pell de gallina a més d’un/a, entre elles un servidor. Perquè escoltar aquesta cançó en directe són paraules majors, encara que al costat tinguis la típica persona que va al karaoke i et destrossa les teves cançons preferides. Tot i així ha valgut la pena. Imagineu si ha estat màgic el moment. Per un instant he pensat de treure el mòbil i gravar-lo per recuperar-lo a casa, però després m’he dit, ara ets aquí i toca gaudir-lo ara al màxim. I així ho he fet. I allà queda.

Diria que era la primera o una de les primeres vegades que anava a un concert a La Paloma. M’ha agradat molt l’espai i crec que s’haurien de programar més directes de grups del país com Els Amics o els que habitualment vaig a veure. La sala feia goig i sonava de meravella.

- Publicitat -

El concert ha comptat amb alguns moments destacables, com l’aparició de l’Orfeó català per interpretar la mencionada ‘Tots els homes d’Escòcia’, però també la Nadala ‘Vides llunyanes’. Han portat a un nivell superior les dues cançons i ho rematarien al final de tot amb una emocionant interpretació de ‘Louisiana o els camps de cotó’, que ha començat amb tot el públic cantant el tema a cappella.

Abans hem pogut veure també a Lildami, que ha sortit a l’escenari disfressat com si fos l’home que treballa fent de gos. De cop s’ha tret el cap i s’ha vist que era ell. Després de cantar ‘Saps fer-ho’ el grup s’ha rendit en bones paraules cap a l’artista.

Com he dit, era un concert nadalenc i clar, han sonat algunes cançons de Nadal, com el ‘Last Christmas’, ‘El trineu’ o ‘Feliz Navidad’, amb força motivació per part del públic.

Un públic el qual el grup ha agraït el suport dels quasi 20 anys de trajectòria, en especial l’etapa a partir de “Bed & Breakfast” quan el grup va fer un boom i els artistes van poder viure exclusivament de la música.

Ja han avançat que el 5 de març sortirà un nou disc i que pel 2025 faran una celebració ben gran pels seus primers 20 anys de carrera. També han dit ben intensament que no se separaven, que no agafaven un descans i que seguirien donant guerra!

Anar a un concert del grup sempre és senyal que alguna cosa passarà que farà el concert diferent. En aquest els músics han explicat que van demanar al seu equip que volien que nevés, però clar és complicat a una sala interior com La Paloma. Però com s’ha comprovat entre els que érem allí, res és impossible pels Amics i pel seu fantàstic equip.