Els Catarres estan acabant com es mereix una gran celebració pels seus 10 anys de trajectòria. Bé, de fet en són alguns més si tenim en compte que el disc “Cançons 2011” es va publicar com indica el seu nom l’any 2011. El cas és que la celebració s’està allargant molt i no és per menys.

Són moltes les persones que han crescut amb les seves cançons, que han anat veient l’evolució que feia el grup, així com també la seva música. Que han passat de cantar davant de 20 persones a fer-ho davant de milers.

Les 4 nits consecutives a la Sala Apolo i amb totes les entrades exhaurides, són una bona mostra de l’èxit d’un grup que va més enllà de modes puntuals i que arrossega públic de totes les edats als seus concerts, un fet que ja voldrien moltes més bandes.

- Publicitat -

La fórmula de l’èxit d’Els Catarres són unes cançons que et fan sentir bé, et deixen amb ganes de més concerts, de més estones amb els teus amics, familiars o coneguts, que s’agrupen per gaudir durant 90 minuts d’unes produccions que formen part de la nostra vida.

Abans del concert hem anat a fer preguntes a les persones que hi havia a la cua i hem pogut comprovar el que dèiem abans, un públic molt transversal i també uns gustos ben variats. Alguns de clàssics que preferien la sonoritat dels seus inicis, mentre que altres estaven encantats amb discs com “Diamants” i propostes més recents com el disc “Invencibles”, on participen un bon grapat d’artistes que versionen moltes de les cançons que han fet d’Els Catarres un dels grups més importants de la última dècada.

Perquè en un moment semblava que es quedarien com el grup de ‘Jenifer’ i ràpidament ens van deixar clar que no seria així. Que tenien molt més a dir, a explicar i a enganxar-nos amb cadascuna de les cançons que han format part d’aquests concerts. Algunes que s’han repetit, almenys en els dos primers directes que han fet, d’altres que només sonen en la nit on recorden un disc concret.

Et poden agradar més o menys Els Catarres, però no hi ha dubte que cauen en gràcia i que programar-los a un festival o a una sala sempre quedes bé i saps que ompliràs de ben segur. També et deixa la seguretat que durant l’estona que tocaran ho sonaran tot, que seran professionals i que no es posaran a fer discursos a vegades innecessaris i que dedicaran la major part del concert a la música. I que saben en els moments que el públic vol cantar sol, vol demostrar que fa anys que els segueix i que estan allà.

Aquesta nit de dijous ho han demostrat des de la primera fins a la darrera cançó. 90 minuts que han passat volant i on semblava que estaves escoltant una emissora de ràdio on van sonar èxits l’un rere l’altre.

No és gens fàcil anar fent discs cada 2 anys i que en cadascun d’ells es vagin sumant cançons que es converteixen en clàssics ja pel grup. Això és a l’abast de molt pocs i Els Catarres són un dels grups afortunats i tocats per la vareta màgica que saben com crear bons temes i molt bona complicitat amb el públic.

A per 10 anys més!