Foto: Marc Clapés

El 2023 se celebrarà el trentè aniversari de “August and Everything After” el primer disc de Counting Crows, que de ben segur els portarà a oferir algun concert de celebració o alguna edició deluxe.

La banda americana va publicar el passat 2021 un EP “Butter Miracle, Suite One” format per quatre cançons, que han servit d’excusa per sortir de gira amb el nom de “Butter Miracle”.

Feia 7 anys de la darrera visita del grup a Barcelona, llavors també va ser a la Sala Razzmatazz, una sala fetitxe per la formació de Adam Duritz, que quan es deia Zeleste també hi havien actuat.

- Publicitat -

Si us dic que de les 3 cançons més escoltades a Spotify de Counting Crows només n’ha sonat una, com us quedeu? El grup no ha necessitat de la banda sonora de “Shrek 2” i el seu ‘Accidentally in love’ ni de la versió del tema ‘Big Yellow Taxi’. N’ha tingut prou amb les 18 cançons que han interpretat en una nit on no s’han parat de sentir bones vibracions durant tot el show.

Foto: Marc Clapés

La banda ha començat forta amb ‘Round Here’ i ja els primers compassos feien preveure una nit d’aquelles que trigaríem a oblidar. Tampoc ha calgut esperar molt per gaudir del tema més popular de Counting Crows, el seu ‘Mr. Jones‘ ha sonat en tercer lloc, just després de ‘Scarecrow’.

En tot moment s’ha notat que el grup d’amics fa anys que actua a sobre els escenaris i és que l’harmonia i el talent són palpables en tot moment.

Al llarg del concert no han faltat temes imprescindibles com ‘A long December’, ‘Omaha’, ‘Hanginaround’, ‘Colorblind’, una celebrada ‘Rain King‘ o el colofó final amb ‘Holiday in Spain‘, amb promesa de retorn, esperem no tan llunyà.

És un d’aquells grups que segurament aniran publicant discs, amb cançons que ja no tindran la rellevància com la música que van fer als anys 90, però si això serveix perquè vinguin de tant en tant al nostre país i ens regalin nits com la d’aquest dilluns ja hi firmo.