El Festival Portalblau ens ha portat aquest dijous a la mítica banda Texas, que tot i dir-se així són d’Escòcia, per si algú no ho sabia!

El grup fa més de 30 anys que està sobre els escenaris i això es nota quan vas a un concert seu.

Era la tercera vegada que els veia en directe i la veritat és que tenia moltes ganes d’escoltar ‘Mr Haze’ una de les cançons del seu últim treball, una peça que em motiva moltíssim i que mai em canso d’escoltar. L’he escoltat, l’he ballat i l’he cantat com si s’hagués d’acabar el món.

- Publicitat -

Quan he arribat a les ruïnes d’Empúries, m’he trobat que tot el públic omplia les cadires que hi havia situades davant de l’escenari, però aquest no era un concert per mirar des d’una cadira. Era un concert per ballar, tal com ha anat reclamant la cantant del grup, Sharleen Spiteri. En alguns moments recriminant fins i tot a l’equip de seguretat, que no permetia que la gent es posés a primera línia dempeus i gaudís del concert. Els hi reclamava tranquil·litat, que no eren un grup de metal i que el seu públic només volia divertir-se i passar-ho bé.

I així ha estat durant els 90 minuts que ha durat el show, on han sonat alguns dels seus clàssics, com ‘I Don’t Want To Lover’ o ‘Halo’ que han estat les dues primeres a sonar. Després el directe s’ha aturat breument per uns problemes amb el micròfon de la Sharleen, just quan s’iniciava una de les peces del disc “Southside“, ‘Everyday now’, que ha estat molt corejada pel públic, la major part bastant adult, tot i que també hi havia força gent jove, tal com ha comentat la cantant durant el show.

La recent ‘Hi’ ha donat pas a la clàssica ‘In Our Lifetime‘, mentre l’artista principal no parava d’interactuar amb el públic, reclamant motivació, que ballessin encara que ho fessin malament, però que s’ho passessin bé. No podia fallar ‘Summer son‘, en un moment de passió màxima i on tothom ho ha donat tot. La festa ha continuat amb ‘Let’s work it out‘ i ‘When we are together’.

Però també hi ha hagut moments per treure la llanterna del mòbil i emocionar-nos amb la preciosa ‘In Demand‘. I després ha arribat la cançó que més esperava un servidor: ‘Mr Haze‘. Què té aquesta cançó que m’agradi tant? Doncs el que per mi és un concert de Texas, felicitat, diversió, desconnexió i bona música.

La recta final abans dels bisos ha estat per dos pesos pesants com ‘Inner smile‘ i la mítica ‘Say what you want‘, corejada per tots els assistents, que reclamaven que la festa continués. Ningú volia que s’acabés.

Per sort, encara hem pogut gaudir una mica més del grup escocès amb la brutal ‘Black eyed boy‘ i el clàssic ‘Suspicious minds‘, on la Sharleen ha dit que si ningú la coneixia amb les primeres notes, podia marxar del recinte. Evidentment, ningú ha marxat i ha sonat increïblement bé, amb una Sharleen donant-ho absolutament tot, notant-se que s’ho estava passant tant o més bé que nosaltres.

Jo he acabat ben suat i m’he quedat amb ganes de més. No haurem d’esperar massa, ja que el 7 de setembre actuaran a la Sala Razzmatazz de Barcelona, on el grup tocarà al complet el seu disc “Southside” així com la resta de temes que han marxat la història d’un grup amb un gran directe.