Zoo a l'EMF - Foto: Anna Pasqual

L’Empordà Music Festival s’ha estrenat amb bon peu. Prop més de 4000 persones van gaudir el capvespre de dissabte de la primera edició de l’esdeveniment. Tot i que l’inici va estar marcat per la calor, a mesura que va anar passant el temps, amb la bona música i per descomptat la bona companyia, es va anar convertint en un tot perfecte per iniciar un festival jove i amb l’esperança de convertir-se en una cita anual inexcusable.
D’aquesta manera començava a l’aparcament del Camp de Futbol Vell més de 10 hores de música en directe per transformar la Bisbal de l’Empordà en una completa festa.

Amb una puntualitat excel·lent el festival va tenir una bona arrencada quan cap a les 18 hores trepitjava l’escenari el madrileny Zzoilo que va fer vibrar, sobretot als més joves, amb la seva música el recinte i especialment amb la seva cançó més popular “Mon amour” que va ser de les més aclamades.

Tot seguit va ser el moment del grup de rap Lágrimas de Sangre. Amb el seu darrer treball “Armonico Desorden” i amb el que van aconseguir fer tremolar el recinte del festival que ja feia temps que era ple a vessar. Un públic entregat que mantenia el ritme de les cançons de la banda del Masnou que saben molt bé com connectar amb el públic i fer-los gaudir.
Aquests van tenir temps de “Quemar el mar”, també de parlar amb “La gente” i fins i tot de preparar-se un bon plat de “Salsa boloñesa” quan entre cançó i cançó ho celebraven ben fort cridant “Voy a celebrarlo!”.

- Publicitat -

Tot seguit, va arribar el moment de tenir sobre l’escenari de la Bisbal de l’Empordà dues de les grans bandes valencianes del moment.

Els primers a estrenar-se van ser La Fúmiga que van sortir davant la multitud de persones que els esperaven intranquils per cantar les seves cançons. No era difícil perdre’s entre algun dels seus versos ni tampoc al ritme de les icòniques melodies.
Van ser gairebé dues hores de festa enèrgica com tan sols els del sud saben fer i és que per posar la cirereta al pastís a l’actuació i aprofitant l’ocasió, el cantant Panxo de Zoo, va pujar una estona abans a l’escenari per acompanyar-los a cantar la seva cançó conjunta i que duu el nom del seu últim disc “Fotosíntesis”.

Per la sorpresa d’alguns, però també per la il·lusió dels qui ja s’ho esperaven, van transformar el recinte en tota una festa convertint-lo en un moment capaç de mantenir-se als nostres records durant segur molt de temps. Dues formacions capdavanteres de l’escena valenciana junts damunt d’un escenari. No és cosa que es vegi en moltes ocasions.

Acabada l’actuació de la banda d’Alzira, Carles Pérez va fer acte de presència per animar un públic que tenia ganes de molta festa, però que reservava energies per al que representava el plat fort de la nit.

Van prendre el relleu Zoo per descarregar les llepolies necessàries per donar-ho tot en aquell moment en el que tothom ja els esperava amb ànsia. Començaven amb el que va ser l’avançament del seu últim i potent disc, “Avant”, cançó que van descarregar amb potència a l’escenari de la Bisbal i que ja deixava clar des d’un primer moment que allò començava de la millor manera.
A aquesta la van seguir altres èxits de la formació recuperant-los de tots els discos. Des de “Vull” fins a “Faena” passant també pel seu “Estiu” o “Ventiladors”.

Està clar que Zoo és sinònim de festa i això és el que es va poder notar en tot moment. Van ser poc més de dues hores on entre cançó i cançó Panxo, el líder i cantant de la formació, aprofitava per parlar sobre el que li venia pel cap, sense tallar-se, tot introduint la pròxima cançó a sonar que anaven sempre acompanyades per una gran cridòria pel públic.

 

Ver esta publicación en Instagram

 

Una publicación compartida por ZOO POSSE (@zooposse)

Poc després de la descàrrega que van aportar Zoo a l’escenari va arribar el torn de l’Orquestra Di-Versiones i de Carles Selektah que van clausurar una primera edició de l’Empordà Music Festival amb bones sensacions.

Finalitzava així una bona primera edició del festival organitzat per Els Voltors amb la mirada ja fixada per a una pròxima edició de cara a l’any vinent.