Foto: Marc Clapés

Aquest 2022 se celebren els 10 anys de la banda osonenca Oques Grasses. No és cap secret si dic que és el meu grup català preferit. No ho és, només cal veure el meu historial de concerts, per veure que segurament és el grup que he vist més vegades en directe. I totes les gires tenen els seus moments àlgids i altres que penses, mira aquesta no caldria que sonés, però, en canvi, trobes a faltar-ne alguna.

Del concert d’ahir al Festival Ítaca de l’Estartit no tinc res a dir. La tria de cançons va ser brutal, hi ha moments per viatjar al llarg dels 10 anys del grup, per escoltar cançons de tots els seus àlbums, cosa que en altres gires potser no passava. Quina il·lusió em va fer tornar a escoltar en directe ‘Fullar sempre‘, una de les cançons de “You Poni”, juntament amb ‘Cara de cul’, que va tenir el privilegi de sonar segona, després de la potent ‘Elefants‘.

- Publicitat -

Del seu debut “Un dia no sé com” van sonar les habituals ‘Cul’ i ‘Passos importants’, però també ‘Cavall estable‘, que em va fer viatjar fins als primers concerts que vaig anar del grup.

La pràctica totalitat de les cançons de “Fans del sol” van sonar al concert, només ‘Més likes’ es va quedar sense sonar. Pel que fa a ‘A tope amb la vida’, vam gaudir de 7 de les 10 cançons del disc i ens vam quedar sense ‘Talismà’, ‘Goodline’ i ‘Lakilove’.

Un dels grans moments del concert va arribar quan el grup va baixar de l’escenari i va obrir-se camí entre el públic per cantar just davant de la zona dels companys de so. Van triar ‘Petxina lliure’, la representació del disc ” Digue-n’hi com vulguis”. Un moment que ens va retornar als inicis més pròxims del grup, quan feia versions randoms de David Bisbal o feia parlaments eterns. Ara, com ens va explicar en Josep Montero a l’entrevista que vam fer-li, tot això ja és impensable i tot i que a vegades fan una mica el boig, ara el què fan és principalment cantar. Però Oques Grasses mai saps per on et sorprendran…

A l’entrevista, en Josep Montero també va analitzar l’èxit de ‘La gent que estimo’, la primera cançó lenta que els fa triomfar, de fet és la més reproduïda del darrer disc i molta gent la va considerar la seva millor cançó del 2021. Va ser la darrera de sonar, després d’una nit intensa on no vam parar de ballar i celebrar els 10 anys d’un grup que encara té un llarg camí per recórrer al costat dels seus fans.