Els Pets van publicar aquest divendres el seu tretzè disc “1963” amb la particularitat que de moment no es pot escoltar a cap plataforma d’streaming. Això ha provocat que entre el públic que s’aplegava a les escales de la catedral de Girona molt poques persones se sabessin les lletres de les seves noves cançons. Només un parell de persones s’emocionaven des de les escales quan en Lluís Gavaldà explicava quina cançó tocarien a continuació.

També va fer molta broma comentant que també els hi anava bé que ningú se sabés cap cançó nova, així tampoc es notaria si s’equivocaven en algun moment.

- Publicitat -

I la veritat, no sé si alguna nota no ha estat la que tocava, el que sí que puc confirmar és que les noves cançons han sonat de nassos en aquesta nit al Festival Strenes. Especialment, em quedo amb “Atracament a la caixa” i “Fem riure“, la cançó que serveix per tancar el nou disc i que en directe ha sonat com una gran descàrrega d’adrenalina.

La presentació del nou disc ha estat present amb peces com ‘Com un mitjó’, ‘Sota un glop de vi’ (amb glop de vi en directe inclòs), ‘Jordi Puig’, ‘No t’escolto‘ o ‘Ulls com piscines (la que tothom se sabia més, ja que era el senzill oficial del disc).

En Lluís com sempre ha estat un plaer tornar-lo a veure cantar, parlar i interactuar amb un públic que des del primer minut tenia ganes de gaudir amb els nous temes i cantar i ballar amb els grans clàssics del grup de Constantí. No han faltat ‘Agost‘, ‘Bluetack’, ‘Aquell cony de temps’, ‘La vida és bonica (però complicada)’, ‘L’àrea petita’, ‘Tantes coses a fer’, ‘S’ha acabat’, ‘Hospital del mar’ o ‘Bon dia‘, que ha servit per acomiadar el concert abans dels generosos bisos.

La part final del concert s’ha iniciat amb la preciosa ‘No vull que t’agradi aquesta cançó‘ i posteriorment s’ha demanat a la gent que abandonés el seu seient per apropar-se a davant de l’escenari per ballar i cantar ‘Jo vull ser rei’. Però no n’hi havia prou, encara havia de sonar ‘Estona de cel‘ i la preciosa ‘Bona nit‘ que ha servit per definir a la perfecció l’inici de gira d’Els Pets.