Foto: Cesc Maymó

La tarda del dissabte 29 d’agost començava accidentada i amb pluja intensa, tot i això l’organització del festival i el mateix grup asseguraven que es duria a terme el concert. Malgrat les amenaces de tempestes, Manel va superar totes les expectatives i va omplir el recinte del Parc del Fòrum amb totes les localitats exhaurides.

L’energia del grup, combinada amb el canvi radical de les seves cançons cap a un estil més tecnològic, no va deixar indiferent a ningú. De fet, la nova sonoritat dels Manel es va fer present des de la primera cançó ‘Les formigues’ que ja va provocar una gran ovació per part del públic.

Pel que fa al repertori,l’aposta dels barcelonins va anar variant. Manel ens va delitar amb gran part del seu nou disc “Per la bona gent”; el qual continua mantenint l’essència tradicional en les lletres, però amb un toc afegit de l’electrònica més moderna, que trenca esquemes i produeix la combinació perfecta amb cançons com ‘Les estrelles’ o hits com la famosa i polèmica ‘Boy band’.

- Publicitat -

Però un repertori així, no acabava de satisfer el públic de més edat que ha crescut amb el grup. És per això que la banda va decidir no deixar en l’oblit grans clàssics com ‘La serotonina’, del seu disc del 2016 “Jo competeixo”, o l’estimadíssima Teresa rampell’ del seu tercer disc del 2013 “Atletes,baixin de l’escenari”, que va tornar a sonar al Parc del Fòrum 7 anys després de la seva presentació en aquest mateix recinte.

Finalment tampoc podien faltar-hi les mítiques cançons que els han fet coneguts arreu de l’estat espanyol. Ens referim a temes com el Boomerang’ o el ‘Benvolgut’ del 2011 que van interpretar amb una modificació força notable, ja que  les melodies s’han adaptat al nou àlbum de Manel, amb una sonoritat electrònica més moderna.

Tot això, combinat amb l’espectacular decorat i l’emblemàtic joc de llums que l’acompanyava, va aconseguir deixar encantats els espectadors de les Nits del fòrum, els quals tot i les adversitats de la Covid-19 i la possible pluja, gaudien cantant cada cançó.

Com a últim detall, cal destacar que Manel va voler fer una menció especial als assistents, donant-los les gràcies pel fet d’assistir al concert, però sobretot els va demanar que continuessin donant suport al sector cultural. L’agraïment no va quedar en unes simples paraules, ja que el grup, va compensar el públic amb quasi dues hores ininterrompudes d’un concert memorable.

 

CRÍTICA
Nota
9
manel-torna-al-parc-del-forum-despres-de-4-anys-i-en-un-format-diferentLa tarda del dissabte 29 d'agost començava accidentada i amb pluja intensa, tot i això l'organització del festival i el mateix grup asseguraven que es duria a terme el concert. Malgrat les amenaces de tempestes, Manel va superar totes les expectatives i va omplir...