Els Amics de les Arts han ofert aquest dissabte el seu primer concert en un any i mig. Quan preparaven el seu nou disc, no es podrien ni imaginar que “El senyal que esperaves” seria aquest que ens ha tocat viure els darrers mesos. Ningú es podria haver imaginat que la banda hauria d’ajornar la data de sortida del disc i que arran de tot això crearien una sèrie de vídeos on tocarien algunes cançons amb un so més acústic i que tot plegat els portaria a iniciar una gira amb el nom d'”Els dies més dolços”.

Amb aquesta premissa el trio d’amics es presentava aquest dissabte al Camp de futbol de Corçà, en una de les nits que ha programat el Festival Ítaca, que va preparar un recinte ple de cadires amb la seva corresponent distància de seguretat i una gran organització de tot l’equip el festival.

La banda se la va veure molt còmode durant tot el concert, fent molta broma entre ells, compartint tot el que estaven vivint amb aquest retorn als escenaris i fent d’aquest concert un dels més bojos que el grup ha ofert al llarg dels anys.

- Publicitat -

El concert va iniciar-se amb ‘Tots els homes d’Escòcia’, la cançó que servia per tancar el disc “Espècies per catalogar”. D’aquell mateix disc també sonaria acte seguit ‘Els ocells’, que va crear un clima molt màgic i que feia començar a notar entre tots nosaltres, que estàvem a punt de veure un d’aquells concerts que no oblidaríem amb molt de temps.

Especial va ser també la interpretació de ‘Per mars i muntanyes’, una d’aquelles joies que el grup molt poques vegades toca en directe però que l’ocasió i el format van propiciar que sonés i triomfés entre els assistents.

Els Amics no van poder comptar amb tota la banda en aquest directe, però sí que van tenir el suport de la Maria de Palol i de la Idu Massa, que van demostrar el seu talent, la primera amb el seu violoncel i la segona amb uns balls que van captivar a tothom.

Com hem comentat abans, el grup estava molt distès i amb ganes de fer passar una bona estona a totes aquestes persones que feia mesos que no podien gaudir de música en directe i això va provocar situacions molt còmiques, molt feedback amb la gent que reclamava 4-3-3, quan la peça ni tan sols formava part del setlist, però tot i així van acabar fent-la!

També va ser especial les estrenes de ‘El senyal que esperaves’ o ‘Et vaig dir’, que va servir per acabar un d’aquells concerts que no es poden explicar amb paraules, s’han de viure.

Si teniu l’oportunitat no deixeu d’anar a algun dels concerts que la banda oferirà els propers mesos abans no s’iniciï la gira de presentació del nou disc, que tal com ens va explicar en Dani Alegret podria arribar després de l’estiu.