Foto d'un directe de l'actual gira.

Sempre han existit aquells grups que et recordaran per sempre més a la teva adolescència, als teus anys de joventut d’estiu amb els amics. Afortunadament, Lágrimas de Sangre són un d’aquests grups per a mi.

No obstant això, mentiria si digués que mai he pensat que potser eren un “bluf” temporal i que amb el temps la gent que els va descobrir amb 14 o 15 anys acabaria creixent i anirien quedant el profund calaix dels records. Per fortuna o per desgràcia, una Sala Salamandra plena a vessar va demostrar que això no és així.

No diria que anava escèptic al concert, després d’haver-los vist aquest estiu en concert de festa major, però segurament no esperava trobar-me l’espectacle que van muntar el grup de rap el passat divendres a l’Hospitalet. Amb una entrega total i absoluta del públic des de la primera cançó, Lágrimas de Sangre van oferir un concert de comiat al seu guitarrista “Rama Lama” totalment a l’altura de la situació. No us preocupeu, Lágrimas no s’ha acabat, ja tenen preparat el substitut del músic.

- Publicitat -

El concert va tenir una bona arrancada, amb un seguit de temes del nou disc que ja han tingut prou temps de calar entre el públic. M’agradaria destacar especialment el moment en què van cantar “Quemar el mar”, el senzill més ben acollit del seu últim treball.

El concert va avançar de forma més que correcta, amb la ja coneguda proximitat dels integrants de Lágrimas de Sangre amb el seu públic i el “bon rollisme” que desprenen a l’escenari. La veritat és que deixaven poc espai entre cançó i cançó, però en cap moment va donar la sensació d'”ultra velocitat” que altres concerts desprenen (menció -poc- honorífica al concert d’Arctic Monkeys al Primavera Sound 2018).

Si un moment vull destacar de tota la nit és, sense dubte, la traca final del concert. Amb les seves 3 cançons més potents, en la meva opinió, van coronar un concert que ja de per si estava anant molt bé. ‘La Gente‘, ‘Buen Viaje‘ i la meravellosa ‘Voy a Celebrarlo‘ van posar la sala potes amunt en un genial comiat pel seu icònic músic multiinstrumentista. D’aquestes tres, però, vull destacar especialment la versió “unplugged” de ‘Buen Viaje‘ que van tocar acompanyats de la nova banda de “Rama Lama” El Pony Pisador. Una versió original que ens va permetre escoltar aquest “temacle” com no ho havíem fet mai. Al cap i a la fi, aquests petits detalls sempre fan molta il·lusió.

Sortir amb un bon gust de boca d’un concert sempre és un símptoma molt positiu, i en aquest especialment. Els nois de Lágrimas de Sangre no només van remarcar que encara tenen molta guerra per donar, sinó que van demostrar que estan en plena forma.