Delafé és un d’aquells artistes que en directe guanya molt, moltíssim. És, en la meva opinió, un dels artistes nacionals actuals més infravalorats. Comptem avui en dia amb pocs rapers que excel·leixin en la seva feina tan bé com l’italià.

Les seves lletres són intel·ligents, emotives, tendres, reflexives al mateix temps que explosives. Deixo ja constància aquí que anar a veure a Delafé és una experiència que tothom hauria de viure en algun moment de les seves vides.

Jo, ho reconec, no sóc seguidor “veterà” de Delafé i no em sé pas totes les frases de cada cançó (que encara que sembli una tasca complicada, al seu concert hi havia persones que ho aconseguien), però un concert de Delafé és massa divertit i emocionant per a no gaudir-lo vinguis d’on vinguis i siguis com siguis.

- Publicitat -

El concert del passat dijous a Sala Apolo no era la meva primera “toma de contacto” amb el raper -ja havia tingut la sort de veure’l uns mesos enrere al Festival Acústica- però aquest va ser un concert molt més íntim i familiar. La veritat és que l’ambient era dels més agradables que algú podria demanar en un concert. Un públic realment entregat, un “bon rollo” impregnat en cadascuna de les cançons i aquelles escenes d’amor que es poden observar al llarg d’un concert ben fet.

No m’agradaria fer un repàs detallat del repertori de la nit, ja que considero que l’hora i mitja que ens va regalar Delafé s’han d’entendre com una entitat conjunta, com un viatge al llarg d’unes vint cançons en el que vam fer parada a infinitat d’emocions i vivències. Sé que queda molt poètic i metafòric explicat així, però realment és la sensació que Delafé transmet en directe.

Destacaré, però, el preciós final que sempre aconsegueixen construir en tots els seus concerts amb ‘Enero en la playa‘, un espectacle realment remarcable. La manera com Delafé viu les seves cançons i les transmet al seu públic és un fenomen que no acostumem a veure en molt artistes avui en dia, i per això n’estaré sempre agraït a aquests ARTISTES que segueixen conservant i compartint el que pot significar una cançó.