Aquest dissabte entràvem tots a l’Hivernacle del Poble Espanyol de Barcelona ben abrigats i és que des de fa uns dies fa un fred que pela arreu del territori i res feia pensar que al final de la nit arribaríem a sortir ben despilotats i suats.

Però és que ja saben tots els seguidors de Buhos que el grup de Calafell si per una cosa s’especialitza, és per no parar de fer moure al públic durant tota l’estona que dura el concert i aquest 23 de novembre no seria una excepció.

- Publicitat -

El directe estava programat per ser el darrer concert que la banda oferís de la seva gira “La Gran Vida” i com a part de la programació del Cruïlla de Tardor, que havia penjat el cartell de “no hi ha entrades” des de feia mesos. I evidentment la gent volia acomiadar-se del grup donant-ho tot i més des del primer minut.

Abans que el grup saltés a sobre l’escenari el públic s’animava amb càntics a favor de la independència, de llibertat preses polítiques o dels carrers seran sempre nostres. Finalment quan passaven pocs minuts de l’hora prevista va iniciar-se la festa de Buhos que s’allargaria durant pràcticament dues hores on no hi va haver temps per descansar ni relaxar-se.

Des de ‘Transmets energia’, passant per la més nova ‘Connectats’, ‘El temporal’, ‘El vaso’, ‘Birres’, ‘Prenent la lluna’, ‘Brama’ o ‘L’estiu és llibertat’ van anar desgranant una nit on la banda de Guillem Solé també va presentar una nova cançó i ens van avançar que el videoclip sortiria a partir d’imatges d’aquell concert. Això sí, per veure’l encara haurem d’esperar uns quants mesos…

Es notava en l’ambient que la gent tenia ganes de festa i durant tota la nit es van muntar un bon grapat d’olles que et portaven amunt i avall del recinte i de cop et trobaves ben endavant i de cop altre cop al darrere.

En entrar al recinte et donaven una polsera que s’il·luminava quan l’obries i on ja indicaven que ens l’havíem de posar quan sonés ‘Barcelona s’il·lumina, que evidentment va sonar i va mostrar un d’aquells moments de pell de gallina amb tot el recinte amb petites llums, ja fos de les polseres o dels mateixos telèfons mòbils.

No hi havia cap mena de ganes de marxar i es notava que el grup s’ho estava passant bé, ells també allargaven tant com podien el concert i ens regalaven fins i tot el ‘Bella ciao’ i altres moments amb molt de feedbac amb tots els assistents que venien des de tot el territori català, però també del País Basc o València. Motivació absoluta de tothom amb ‘La última y nos vamos’ i final de la nit amb aquells ‘Volcans’ en erupció que per últim cop aquest any sonaven i veies com tothom ho tornava a donar tot com si fes només 5 minuts que hagués començat el concert. I de nou més olles i molta festa, molt bon rotllet i sobretot un ambient que et transportava a l’època estival amb els amics, la cervesa, la calor i la bona música.

La intenció del grup és descansar el 2020 i preparar un nou disc, però abans de parar del tot encara tindrem una nova oportunitat de veure’ls en les ajornades barraques de Girona, que s’han reprogramat i tindran lloc els dies 27, 28 i 29 de febrer.

CRÍTICA
Nota
8
buhos-allarguen-lestiu-fins-el-23-de-novembreAquest dissabte entràvem tots a l'Hivernacle del Poble Espanyol de Barcelona ben abrigats i és que des de fa uns dies fa un fred que pela arreu del territori i res feia pensar que al final de la nit arribaríem a sortir ben despilotats...