El passat dimarts es va celebrar al Sant Jordi Club, un dels esdeveniments més esperats pels amants del metal, aquesta vegada a mans de Five Finger Death Punch, In Flames i Of Mice & Men. Aquestes tres bandes americanes són clars referents en els seus propis estils, el Groove Metal per Five Finger Death Punch, Death Metal en el cas d’In Flames i per últim, uns teloners que van saber donar la talla per donar pas a uns gegants del metal actual, amb un estil que ben bé es podria encasellar en el Metalcore.

Tot i que les portes s’obrien a les 18.30 h, milers de fans ja esperaven a la cua des de les 16, per molt que el fred estrenyés. Finalment, quan es va obrir l’entrada, una carrera per arribar a primera fila es va iniciar mentre de dins de la sala ja es començaven a escoltar cançons de l’estil per posar a to a tots els fans. L’acte va començar molt puntual a les 19.15h. amb Of Mice & Men, que, com ja he comentat abans, van saber donar la talla amb ritmes enèrgics de guitarra, molts dobles bombos i, tot i amb alguns problemes tècnics en el micròfon, un cantant que va fer que tothom cridés juntament amb ell.

Rere una primera pressa de contacte amb els espectadors, es va acabar el primer concert, i van començar la preparació d’escenari d’In Flames, i puntuals com un rellotge, va començar un increïble espectacle de llums i musical que va aconseguir que inclús els nens i nenes més petits que hi havia, saltessin al ritme del bombo i de les llums; m’agradaria destacar a més, la seva increïble posada en escena, on es disposava a la banda en dos guitarristes, el vocalista i el baixista al davant, i sobre unes plataformes, el pianista i el bateria, juntament amb aquesta disposició, un joc brutal entre fum, llums de colors i pantalles que mostraven imatges dels seus àlbums; els americans van acabar amb un increïble “The End” que va fer que tothom els acomiadés entre crits i aplaudiments. 
Per acabar, es va començar a fer la preparació de l’escenari de Five Finger Death Punch, que tot i que van començar uns 15 minuts tard, es va acabar obrint el teló del que pràcticament tothom estava esperant, ja que, entre el concert d’In Flames i el de Five Finger Death Punch, la sala es va omplir de manera exagerada, i no era per menys, ja que a aquest concert van anar tots aquells que en els dos últims anys havien estat esperant la tornada de Ivan Moody (el cantant de la banda), que rere un període de desaparició a causa de problemes amb les drogues, va tornar per tornar a demostrar que és un dels millors cantants del món del rock; la banda americana va repassar un repertori espectacular passant inclús per un moment de discurs per part d’Ivan, que va fer que a més d’un se li saltés una llàgrima, sobretot quan ell va trencar a plorar a causa del que havia passat l’anterior any, per aquest motiu va fer pujar a alguns fans per cantar amb ells “Burn MF”, a més de fer pujar al seu substitut durant aquest últim any per cantar aquesta cançó, i al vocalista de Of Mice & Men per cantar “Coming Down”; per finalitzar un concert d’insomni, com ja és habitual en ells, van acabar amb “The Bleeding” que va fer que tothom cridés amb ells i s’emocionessin.

Ja per acabar, m’agradaria destacar el bon ambient viscut, tot i haver un parell d’aldarulls molt ben resolts per part de la seguretat, amb gent de tota edat inclús nens i nenes de menys de 4 anys que van xalar com els que més.

- Publicitat -
Marc Gonzàlez