Mai saps quan el concert en el qual assistiràs serà un autèntic desastre o si gaudiràs com si no hi hagués demà. El que va passar ahir a nit a la Sala Apolo va ser el segon.
Rag’n’Bone Man actuava per primera vegada a la capital catalana i la Sala Apolo estava plena fins a rebentar per a veure una de les sensacions britàniques dels darrers mesos.
La majoria de mortals el coneixen gràcies al tema Human, la carta de presentació del seu disc de títol homònim que li va valdre un premi Brit i quedar segon als BBC Sound of 2017. Però el britànic va demostrar que és molt més que un èxit de les radiofórmules. 
Va començar la gloriosa nit amb Wolves, el tema que dóna títol al seu disc del 2014 i va continuar combinant cançons del seu llarga durada Human amb algunes peces més antigues i fins i tot va estrenar algunes noves melodies.
Té una veu tan impressionant com la banda que l’acompanya, i en directe ho ha pogut demostrar al llarg d’una nit on el públic ha estat entregadíssim, en alguns moments potser fins i tot massa.
I és que en els concerts hi ha moltes classes de públics, els més calladets que respecten que el músic canti tota la cançó i després aplaudeixen, també hi ha els que no paren de cantar durant tot el recital i després hi ha els que no callen durant tota la nit i no deixen escoltar als músics. En alguns moments de la nit aquesta darrera va ser la tònica dominant i s’havia de sentir el típic so de demanar silenci. També hi ha gent que sembla que tinguin por al silenci i en qualsevol moment que el músic deixava un breu blanc entre frase i frase, aprofitaven per xiular, cridar I love you o dir qualsevol cosa. Respecto que tothom faci el que vulgui i s’expressi com li sembli, per això ha pagat la seva entrada, però jo a vegades pateixo per l’artista…
Tot i això el britànic va semblar entusiasmat amb la passió amb la qual va ser rebut i va allargar el concert amb 4 bisos molt agraïts entre tota la sala, que no tenia gens de ganes de marxar cap a casa.
Ja ha marxat i ja tinc ganes que torni a venir.
NOTA: 9/10 
Marc Clapés
- Publicitat -