Divendres al vespre, amb l’arribada del fred a Barcelona, Cooncert va obrir portes a l’antiga fàbrica Estrella Damm per a celebrar el seu 4t aniversari. Coffee & Wine Band van obrir el repertori de música indie amb la calidesa serena que caracteritza els seus sons. La veu afruitada d’Ana Franco i el xilòfon de notes gotejant van acabar la breu intervenció amb la presentació del que ha estat el darrer single, “Cabot Cove”. Deixant el públic en una transició de silenci oníric, els retrobats Olivemoon van començar rítmics per despertar el cap de setmana i escalfar la sala abans de cedir l’escenari.
Encantats amb la resposta agraïda del públic davant l’estil indie que presumeix de tarannà folk, van aprofitar per demanar que aquest repeteixi el proper dia 23 de Novembre a la Sala Bikini, on tenen prevista una segona actuació -esperem que no es faci tan breu!-. No van faltar temes del seu darrer àlbum, Mangata, protagonista d’una actuació telonera que ens va retallar el temps amb els jocs de cadires i canvis d’instruments continus enmig d’un escenari un xic emboirat.
Arribats finalment al moment esperat, el duet original format per Israel Nebeker (veu solista i guitarra) i Ryan Dobrowski (percussió), acompanyats de Luke Ydstie (Contrabaix) en representació de l’actual formació americana Blind Pilot, entrà en escena. Alegre davant un reduït nombre de persones expectants que ja s’apretaven més endavant per ser a prop de l’escenari i parlar-los, Israel es mostrà amistós i gratament sorprès davant la complicitat atenta al seu diàleg. Mentrestant, un Luke bromista i exigent amb la qualitat del so a la sala, animava la festa i reia les gràcies que li llençaven els més propers al seu racó.
The Story I Heard va arrencar els primers cants de la sala, que els acompanyà a falta de trompeta ja al final del concert. Amb un regust d’inacabat, van tornar a pujar entre aplaudiments i regalar un parell d’actuacions extres, la primera d’elles sense altaveus, en una sala de silenciosa i latent, recollida al seu voltant.
Esperem que aquest primer tast de Barcelona que ens ha permès escoltar en viu And Then Like Lions els faci repetir ben aviat, i a ser possible amb tota la formació!
Anna Manich
- Publicitat -