Teleman, van ser els encarregats d’obrir la nit musical ahir al Sant Jordi Club. La banda londinenca, va venir a presentar algunes de les cançons que trobarem al seu disc de debut, Breakfast, que arribarà el 26 de maig. Bon directe, amb un estil que va enganxar ràpidament i que els hi augura un bon recorregut musical.

Puntuals a la cita, a les 9 en punt, van sortir Franz Ferdinand a presentar el seu darrer disc Right Thoughts, Right Words, Right Action, ple de bones cançons com la primera amb la qual van obrir el concert, Bullet, que va fer embogir tot un Sant Jordi Club, que estava ple fins a la bandera.

Després de Bullet, uns instants de deliri, per recordar el disc de debut de títol homònim, amb The Dark of the Matinée i Tell Her Tonight. Es notava que la gent tenia ganes de passar-s’ho bé i tot just el show acabava de començar…

- Publicitat -
Després d’un altre dels bons temes del darrer disc, Evil Eye, van tocar un dels hits que més agraden, Do You Want To, on tothom va esclatar d’emoció. Vaig tenir el privilegi de contemplar el concert des de primera fila, i he de dir que girar-se i veure tothom tan motivat, posava la pell de gallina, amb la melodia corejada per tots plegats de fons.
Principalment el grup d’Alex Kapranos, van tocar temes del seu darrer disc i també del de debut, però no van faltar algunes de Tonight: Franz Ferdinand i de You Could Have It So Much Better , com No You Girls, Walk Away, Can’t Stop Feeling O Lucid Dreams, totes elles combinades amb darrers èxits com Fresh Strawberries o la cara B d’aquest tema, cantat en alemany, Auf Achse.
Quan semblava que l’emoció no podia augmentar, el cantant del grup va dirigir unes paraules a la ciutat i tot seguit va brindar-nos amb els primers compassos de Take me out, moment on tothom va rendir-se davant del grup i la gran nit que ens estaven oferint.
Sense temps per descansar va arribar una de les grans cançons del darrer disc, Love Illumination, que va fer allargar la festa uns minuts més.
Abans dels bisos, van enllaçar 4 autèntics hits com són, Michael, The Fallen, This Fire i Ulysses, on en el fons vam agrair uns instants de descans, perquè la bogeria del que estàvem vivint era extrema.
La primera dels bisos va ser Right Action, seguida d’un parell de temes del seu primer disc, Darts of Pleasure i Jacqueline. Arribat aquest punt, Alex Kapranos va agrair a tot l’equip que havia fet possible aquest concert i com no, també a tots els que havíem estat aquella gran nit en aquest darrer concert de la gira europea.
Encara hi va haver temps d’una extensa versió d’Outsiders, amb jam session inclosa i un final amb la cançó que sempre tanquen la gira, Goodbye Lovers & Friends, una deliciosa joia que ens va fer abandonar Montjuïc amb la sensació d’haver viscut un molt bon directe d’un grup que encara té molt a dir.
Setlist Franz Ferdinand – 5 abril 2014 – Sant Jordi Club
Bullet 
The Dark of the Matinée 
Tell Her Tonight 
Evil Eye 
Do You Want To 
No You Girls 
Fresh Strawberries 
Walk Away 
Stand on the Horizon 
Can’t Stop Feeling 
Auf Achse 
Brief Encounters 
Lucid Dreams 
Take Me Out 
Love Illumination 
Treason! Animals. 
Michael 
The Fallen 
This Fire 
Ulysses 
Encore:
Right Action 
Darts of Pleasure 
Jacqueline 
Outsiders 
Goodbye Lovers & Friends 
Vídeos

Marc Clapés