Ens trobem en plena setmana de Nadal i Sant Esteve i des de Primera Fila volem recopilar algunes Nadales cantades en català. Perquè ja sabem que el Nadal és de la Mariah Carey, però a casa nostra també es fan molt bones cançons i a continuació us n’oferim alguns exemples.

La cançó per excel·lència és ‘Quan somrius’ de Josep Thió, de la qual se n’han fet un bon grapat de versions, la darrera aquest mateix 2021 amb artistes com Joan Rovira, Dave Zulueta, Sara Roy, Gemma Humet o Àlex Pérez entre altres.


- Publicitat -

Però no ens oblidem del ‘Regala petons’ d’Obeses, que van fer per campanya nadalenca de TV3 el 2013 i que també formava part del recopilatori “Altres cançons de Nadal 5”.

De fet en aquests recopilatoris, que pots trobar a Spotify, figuren moltes bandes i artistes de casa que han triomfat amb la seva cançó de Nadal. És el cas d”Aquelles nits de Nadal‘, que formava part del tercer volum i que incloïa les veus de Cris Juanico, Beth, Jofre Bardagí, Josep Thió o Gerard Quintana entre altres.

La Pegatina també va regalar-nos la seva Nadala i ho va fer sense perdre el seu ritme i bonrotllisme que els caracteritza. La cançó també sonava a la campanya de TV3, durant l’hivern del 2010 i era d’aquelles que no et podies treure del cap.

‘El 25 de gener’ és la particular cançó de Nadal que Manel van editar el 2010 i que s’imaginen quin destí tenen els reis d’Orient i els patges un cop han acabat les seves obligacions.

El 2007 en Sanjosex va publicar el disc “Temps i Rellotge” i a dins hi trobàvem la deliciosa ‘Polvorons amb mel’, d’aquest artista baix-empordanès que tant ens agrada tot el que fa.

Fa unes setmanes l’Alícia Rey i en Jan Buxeda van editar “Nadales de sofà” amb 5 cançons precioses, algunes pròpies i altres versions. Una de les que trobem és ‘5 minuts’.

Xavi de la Iglesia i la resta de Blaumut van publicar el 2015 l’EP “El segon arbre del bosc”, on figurava aquesta bonica cançó anomenada ‘Simplement’.

Buhos també van fer campanya nadalenca per TV3 amb les ‘Campanes de benvinguda’.

Mentre que Gertrudis ens portaven ‘El Nadal més tropical’.

El recopilatori “Altres cançons de Nadal 5” també ens deixava aquesta perla d’Els Catarres ‘És Nadal al món’.

Aquest 2021 en Roc Puig ha tornat a ajuntar músics com Cris Juanico, Joan Masdéu, Miquel Abras, Marina Prades i Jofre Bardagí i han estrenat ‘Nadal per sempre’.

Tampoc ens volem oblidar dels Pepet i Marieta, Lexu’s, Koers, Judit i Meritxell Neddermann, Paula Valls, Macedònia o Gerard Quintana i un bon grapat més amb ‘És un desig’.I si encara no n’heu tingut prou, podeu escoltar el triple recopilatori “Un altre Nadal de cançons” editat el 2015 i disponible a Spotify!

Ah, se’ns oblidava. Bon Nadal!