El proper 31 de desembre acabarà un any nefast pel sector cultural, però també la dècada del 2011 al 2020, 10 anys plens de propostes musicals per tots els gustos i que es mereixien tenir una llista de reproducció per escoltar sempre que ens vingués de gust recordar les cançons que van marcar una època.

Ens hem fixat sobretot en els temes que van liderar les principals llistes mundials, des de la britànica, passant per la Billboard, alguna d’alternativa i evidentment també la música que s’ha fet a casa nostra.

Des del debut dels The 1975 amb ‘Chocolate’, passant per Adele amb les balades ‘Someone like you’ o ‘Hello’, l’aproximament al so llatí de Black Eyed Peas, els himnes de Coldplay, el retorn dels Daft Punk, la consagració d’Ed Sheeran, Taylor Swift, Shawn Mendes, Justin Bieber, Ariana Grande o Imagine Dragons, i artistes d’un sol èxit com Sheppard, Shake Shake Go, Tove Lo o Walk The Moon.

- Publicitat -

Els debuts dels Stay Homas, de Mabel, Billie Eilish, Animal, Dua Lipa, Hozier o MAGIC! entre altres.

A la llista tampoc faltarà el debut de l’Alfred García en col·laboració amb Txarango, èxits d’Els Catarres, Buhos, Txarango, Doctor Prats, Suu, Oques Grasses, Obeses, Els Amics de les Arts, Manel o Blaumut entre altres. Però tranquils els amants de la música en català, ja que també hem preparat una llista de cançons exclusivament en català.

Finalment la llista està formada per 500 cançons, a una mitjana de 50 per any i amb temes que acumulen milions de reproduccions en streaming com el ‘Shape of you’ d’Ed Sheeran (més de 2.600 milions), ‘Blinding lights’ de The Weeknd (més de 1.700 milions) o Wiz Khalifa i Charlie Puth amb ‘See you again’ (més de 1.100 milions).

Totes elles per acabar una dècada on hem descobert nous artistes i on els últims anys la música llatina ha guanyat més pes i per això hem inclòs des de Daddy Yankee, passant per Pedro Capó, Bad Bunny, Luis Fonsi, Anuel AA o Maluma amb el seu recent èxit ‘Hawái’.

El so menys comercial també té cabuda amb els Arctic Monkeys, Banners, Foals, Crystal Fighters, M83, Kings of Leon, NoNoNo o The xx.

En definitiva una llista de 500 cançons per recordar aquests últims 10 anys de música i posar-nos una mica melancòlics amb cançons que passaran a la història i quedaran per sempre més a la nostra memòria.

De ben segur que ens haurem deixat cançons i és que cada persona en té una o més d’una d’especial! Us animem que les compartiu amb nosaltres a través de les nostres xarxes per fer encara més gran la llista!