80 KHALID

Young Dumb & Broke

De tant en tant el món de la música et regala una veu diferent, un artista que no és com la resta de la monotonia i un dels casos és en Khalid, que l’hem pogut escoltar amb alguna col·laboració però també en solitari amb temes com ‘Better’ o aquest ‘Young Dumb & Broke’ que suma més de 600 milions de reproduccions només a Spotify.


79 SILK CITY FEAT. DUA LIPA

Electricity

Els productors Mark Ronson i Diplo es van ajuntar en aquest nou projecte que ells van anomenar Silk City i van decidir fitxar a una de les veus més importants del moment com és Dua Lipa. Tots plegats ens van enamorar amb ‘Electricity’, una cançó 100% addictiva que va triomfar a les xarxes.


78 LUIS FONSI FEAT. DEMI LOVATO

Échame la culpa

Si el 2017 la segona cançó de l’any va ser el ‘Despacito’, només superada per ‘Shape of you’, aquest 2018 hem vist com el seu senzill ‘Échame la culpa’, no tenia el mateix recorregut que el seu predecessor, però que igualment aconseguia bons resultats gràcies a la potent veu de Demi Lovato, que tot i l’èxit de la cançó, no ha tingut un dels seus millors anys.


77 ARCTIC MONKEYS

Four out of five

Els britànics Arctic Monkeys van trencar un silenci de més de 5 anys amb Tranquility Base Hotel + Casino, un disc que va deixar descol·locats als seus seguidors, que esperaven un altre tipus de música. Alguns els hi va encantar i es van deixar emportar per les suggerents cançons de l’Alex Turner i els seus, com ‘Four out of five’, una de les destacades del disc.


76 FLORENCE + THE MACHINE

Hunger

Continuem al Regne Unit amb una altra banda més alternativa que la majoria de propostes que trobem en aquest repàs. Són Florence and the Machine amb la que va suposar la carta de presentació del seu últim disc, aquest ‘Hunger’ ens va demostrar que hi ha corda per estona per una banda que està preparada per omplir tots els concerts que se’ls hi posin al davant.


75 JASON DERULO x DAVID GUETTA FT. NICKI MINAJ 

Goodbye

La primera vegada que vam escoltar aquesta versió del clàssic d’Andrea Bocelli vam posar al crit al cel, però de mica en mica ens hem anat acostumant a aquesta marxosa interpretació que en fan Jason Derulo, David Guetta, Nicki Minaj i Willy William. No serà l’èxit més important de Jason Derulo ni de David Guetta però fa la seva funció d’alegrar-nos el dia.


74 BENNY BLANCO FEAT. HALSEY & KHALID

Eastside

Després de passar-se bona part de la seva carrera creant per altres artistes, el productor Benny Blanco va decidir fer el salt i crear el seu propi disc. En una de les cançons del disc es va ajuntar de dos dels millors talents de la música com són Halsey i Khalid en una cançó anomenada ‘Eastside’ i que durant mesos va estar al top 10 de les principals llistes mundials.


73 BUHOS

L’estiu és llibertat

Buhos tornen a fer acte de presència a la llista amb ‘L’estiu és llibertat’, una cançó que com el nom indica ens va fer companyia durant els mesos estiuencs i que venia acompanyat per un divertit videoclip. La banda sap a la perfecció la fórmula que ha d’emprar per fer-nos passar una gran estona amb la seva música.


72 MARTIN GARRIX & DAVID GUETTA

So far away

Aquest es van ajuntar dos dels productors més importants de l’escena com són David Guetta i Martin Garrix i van compartir aquest ‘So far away’, que confirma el gran any que han tingut els dos DJ’s, que han estrenat un bon grapat de cançons d’èxit. Aquesta potser no és la més important però suma més de 200 milions de reproduccions a Spotify que no està gens malament.


71 DJ SNAKE FEAT. SELENA GOMEZ, CARDI B & OZUNA

Taki Taki

El ‘Taki Taki’ va trigar molt poc en situar-se al primer lloc de les llistes de tot el planeta i és que ajuntava a un bon grapat d’artistes que ja saben el que és liderar una llista, d’entrada Ozuna, un dels reis de la música llatina, la rapera Cardi B que s’ha fet un fart de sonar amb temes com ‘I like it’, Selena Gomez, que tot el que fa és un èxit i DJ Snake, el precursor d’aquest èxit global que s’enganxa com una mala cosa i no hi ha manera que no et posis a cantar-la.


70 DYNORO & GIGI D’AGOSTINO

In my mind

Quin plaer tornar a veure el nom del gran Gigi d’Agostino en els tops de les principals llistes mundials i recordar el clàssic ‘L’amour toujours’ de la mà d’aquest nou artista anomenat Dynoro. Tot un número 1 en moltes llistes i no només dance. Sense cap mena de dubte que l’elegància de la cançó van calar ben fort.


69 THE WEEKND & KENDRICK LAMAR

Pray For Me

Es van ajuntar aquests dos cracs de la música per fer ‘Pray for me’, una cançó que formava part de la banda sonora de Black Panther, juntament amb altres bones cançons com All the stars. Un llistat de cançons que ha estat nominat a un bon grapat de premis i és que inclou diferents noms importants del món de la música. La cançó que destaquem va situar-se ràpidament als primers llocs de les llistes i ja supera els 300 milions de reproduccions a Spotify.


68 JUSTIN TIMBERLAKE

Man of the woods

Justin Timberlake després de les bones sensacions amb ‘Can’t stop the feeling’, va deixar bocabadats a tots els que van escoltar els primers avançaments del seu nou disc, que no van acabar d’agradar ni van tenir massa repercussió a les llistes de vendes. Tan sols ‘Say Something’ o aquest ‘Man of the woods’, es podien salvar d’un disc que no va ser l’esperat després de tants anys de silenci.


67 GEORGE EZRA

Paradise

George Ezra ha tingut un 2018 d’allò més bo amb un retorn per la porta gran i amb temes com aquest ‘Paradise’, que van ser molt ben rebuts pel bon rotllo que donaven, que si li sumaves una veu que t’atrapa i que fàcilment identifiques, la combinació ja era perfecte.


66 MARTIN GARRIX FEAT. KHALID

Ocean

Apareixen una vegada més en el nostre recull del millor de l’any en Martin Garrix i Khalid. El primer especialista en música per fer moure el cos, mentre que el segon t’enamora amb la seva càlida veu i les seves propostes la mar d’interessants i diferents. Una suma que només podia ser positiva.


65 PANIC! AT THE DISCO

High hopes

L’èxit de Panic! At The Disco és incontestable i ho han demostrat al llarg dels anys, però mai fins ara havien aconseguit sonar a emissores del nostre país amb la força que ho ha fet aquest ‘High hopes’, que t’ha carregat les piles i ha fet descobrir un grup que molts ni tan sols sabien que existia.


64 LADY GAGA & BRADLEY COOPER

Shallow

A Star is Born ha estat juntament amb Bohemian Rhapsody una de les bandes sonores més importants d’aquest any i han consolidat encara més el nom de Lady Gaga en el món del cinema i de la música, tornant-la a situar entre les primeres posicions, que no havia assolit amb el seu disc Joanne. ‘Shallow’ ha estat la cançó que li ha donat més fama i fins i tot té possibilitats als Oscar.


63 SELENA GOMEZ & MARSHMELLO

Wolves

L’any va començar molt bé per Selena Gomez que no parava de sonar a tot arreu amb ‘Wolves’, aquesta cançó on col·labora l’home misteriós que s’amaga rere un casc i no, no parlem dels Daft Punk sinó de Marshmello, un productor que ha tingut un any d’allò més bo, com comprovarem més endavant a la llista.


62 CAMILA CABELLO

Never be the same

Després del brutal èxit amb ‘Havana’ era difícil igualar-lo, però en va sortir prou ben parada amb ‘Never be the same’, una peça ben diferent de la seva precursora, però que enganxava perfectament i és que amb ells ens va deixar clar que el seu èxit no seria flor d’un sol tema.

61 ALAN WALKER FEAT. NOAH CYRUS I DIGITAL FARM ANIMALS

All falls down

La germana de Miley Cyrus va participar en aquesta producció d’Alan Walker, que de llarg ha estat el seu èxit més important durant els darrers 12 mesos. Una cançó positiva de les que els hi agraden els programadors musicals, així com el públic que busca música fàcil i que puguis tornar a escoltar d’aquí a un any i et porti bons records.