Foto: Eli Penya

La vocalista i productora catalana Uma treu el segon mixtape, Luther, juntament amb el nou single ‘Cowboy’. A Luther, la Uma canalitza les seves pròpies experiències vitals en el marc narratiu d’una comèdia romàntica atemporal, amb les sis cançons escrites i gravades a l’estudi de casa, a Madremanya (Baix Empordà). “Luther es tracta de romanç.

El romanç de perdre alguna cosa i trobar-se a si mateix”, diu l’artista. “Basat en un conte de fades de comèdia romàntica, cada pista explora les diferents etapes del romanç: l’enamorament, la primera lluita, el perdó, la comprensió, la luxúria i finalment el final feliç”.

És l’obra més madura que la Uma ha creat fins ara. Tota la paleta de gènere eclèctic de l’artista és tan audible com sempre a Luther. Tocs de R&B seductor, pop melòdic i lo millor de l’indie són presents en tot moment, ara comissariats amb un propòsit narratiu més profund que mai.

- Publicitat -

Després d’haver-se traslladat a York des del seu poble català per estudiar música clàssica contemporània, la Uma –que és d’ascendència tailandesa/britànica– es va separar del gènere en la recerca d’avingudes més “lliures” a través de les quals exercir la seva creativitat. “Si vas a fer alguna cosa que sigui creativa i impredictible i no tens seguretat financera, llavors també pots gaudir-ne”, va raonar.

Evitar les fronteres tradicionals del gènere a favor de la llibertat ha estat un tema al llarg de la producció de la Uma, amb el folk espanyol despullat, els ritmes electrònics i les melodies dolces i de cuc de orella, tot deixant empremtes dactilars al tresor de les pistes de l’artista.