Sopa de Cabra i Triquell publiquen avui la cançó Que et vagi bé, el primer avançament del nou disc Ànima que la banda gironina publicarà el novembre d’aquest any i que serà editat per Promo Arts Music Records. Cada cançó del nou treball comptarà amb la participació en l’elaboració del tema d’un artista que el grup considera que té ànima, un concepte que dona títol al nou projecte discogràfic. En aquest primer single, Sopa de Cabra ha comptat amb la col·laboració de Triquell, una de les noves promeses de l’escena musical catalana que ha participat en tot el procés, tant de creació del tema com de la lletra.

Que et vagi bé és una cançó amb referències de la música rock de Nova York i de la Costa Est dels Estats Units. De grups com The Velvet Underground, de les anomenades bandes de garatge i dels grups i artistes vinculats al moviment del club novaiorquès CBGB -Patti Smith, Blondie o Talking Heads- o de formacions més recents en el temps com The Strokes. La peça beu de diversos estils com el rock nihilista, el post-punk o el new-age que es combinen amb l’univers pop i urbà de Triquell, un còctel musical que amalgama dues mirades generacionalment distants però amb espais d’expressió compartits. Una cançó per a quartet de rock -guitarres, baix i bateria- i teclat que s’ha creat de forma analògica i amb arranjaments orgànics.

Amb esperit crític, la cançó suggereix una actitud irònica per enfrontar-se i sobreviure a un món cada vegada més polaritzat, més fake, més fictici i simulat, on tot s’exagera. Les expressions Que et vagi bé o Està tot bé de la tornada com a resposta o aixopluc contra el temporal d’una societat molt polaritzada on tothom vol tenir la raó en una discussió estèril i interessada per dirimir entre bo i dolent, verdader o fals, just o injust, bonic o lleig.

- Publicitat -

PÒDCAST

El nou projecte de Sopa de Cabra acompanyarà cada llançament amb un podcast i un programa de tv anomenat Bull d’Ànima. A cada capítol es pot veure una conversa entre els Sopa i l’artista convidat. El llançament del tema s’acompanya de la publicació d’un podcast amb una conversa de Gerard Quintana i Triquell enregistrada al Museu de l’Art Prohibit de Barcelona, un espai escollit especialment per a l’ocasió en línia amb la temàtica crítica i irònica de la cançó. El diàleg entre els dos artistes es pot escoltar a les plataformes Ivoox, Spotify i Apple i es pot visualitzar al canal Youtube de Sopa de Cabra.

GIRA

Coincidint amb la publicació del nou disc, el grup farà aquest 2024 una gira que s’allargarà fins al mes de març del 2025, amb un nombre limitat de concerts. De moment s’han anunciat tres dates: l’11 de juliol a les Nits de Barcelona (darreres entrades), el 27 de juliol al Festival Terramar de Sitges i el 8 d’agost al Festival Portalblau de L’Escala. D’aquesta manera, Sopa de Cabra torna als escenaris després de l’exitosa gira de celebració dels trenta anys del disc Ben endins que va exhaurir les entrades de tots els concerts programats i que es va tancar de manera apoteòsica al Palau Sant Jordi, amb més de 15.000 espectadors que van esgotar totes les places disponibles.