Foto: Marta Mas

Oques Grasses comencen a mostrar el que serà el seu esperat sisè disc d’estudi amb la cançó “COM ESTÀ EL PATI”, un clam cap al món actual, cap al panorama que s’ha trobat la banda després de tants mesos sense activitat. El món ha canviat, la música ha canviat, el públic ha canviat, les xarxes socials han canviat… i no sempre cap a bé. “Com està el pati, està per fer una pari”, ironitza un Josep Montero que a mitja cançó agafa un megàfon i crida “jo vull viure del meu somni”, però “lleva’t que has de fer pasta”. Tal com insinuen les primeres fotos que el grup va mostrar, el nou disc amaga una mirada cap a la infantesa, que queda molt palesa en aquesta nova cançó. El clam, en aquest sentit, també és el de les criatures que veuen tot ofeses el món que els adults els estem deixant.

No obstant això, Oques Grasses sempre arriben en el moment oportú, per a recordar a tothom què és casa, per a fer sentir de nou el caliu de la seva música que mai falla, per a tornar-nos a retrobar amb nosaltres mateixos en un món que cada vegada va més de pressa. Perquè el nou disc de la banda osonenca no és música fast food de consum ràpid, d’un sol ús. El nou treball amaga una col·lecció de produccions marca de la casa, que requereixen una escolta pausada, gairebé de sibarita.

“COM ESTÀ EL PATI” és precisament un primer divertimento, una filigrana construïda amb ben pocs elements: un globus inflat que fa de percussió, scratch i samplers, una bateria, un baix gravat amb guitarlele distorsionat, una guitarra i una veu que distorsiona un magnetòfon quan vol revolucionar-se.

- Publicitat -

El videoclip que acompanya “COM ESTÀ EL PATI” també és una virgueria. El firma Pere Sala i el produeix la productora barcelonina Play Your Brand. El clip juga amb les expectatives del públic sobre el nou disc. Enfronta la idea que Oques Grasses és un grup d’èxit presentant-lo amb estètica mainstream amb la idea del que realment és la banda, que després d’un gir en la trama, acaba dirigint el clip, com la vida, ells mateixos. De clip mainstream, passa a ser un curtmetratge 100% Oques Grasses.

LLETRA:

Com està el pati,
està per fer una pari.
Celebrem el teu aniversari,
totes les nits que calgui.
Com està el pati,
està per fer una pari,
celebrem el meu aniversari,
bufi fort i les apagui.

Si em diu que avui te ganes de plorar,
jo dic que na que na que na que na.
Que li han dit no sé què,
que s’ha rallat,
jo dic que na que na que na que na.

Com està el pati,
està per fer una pari.
Celebrem el teu aniversari,
bufi fort i les apagui.

Jo vull viure del meu somni.
Lleva’t que has de fer pasta.
Treballar del que m’agrada.
Lleva’t que has de fer pasta.
Mama!
He anat a dormir a les quatre.
Lleva’t que has de fer pasta.

-Vinga nens, avui jugarem als animals.
Tu Ramon, quin animal vols ser?
-Un cuc de terra.

Com està el pati,
està per fer una pari.
Celebrem el teu aniversari,
bufi fort i les apagui.

Com està el pati,
està per fer una pari.
Celebrem el teu aniversari,
bufi fort i les apagui.

Anys i anys,
per molts anys.
A la una, a les dues, a les dues,
a les tres, a les quatre, a les cinc,
a les sis, a les set i …

Aviam, un, dos, tres…
Ja hi som tots.

Gràcies convergència,
això va a missa,
la terra és plana penya.