Foto: Eli Penya

VIDA MEVA és una expressió tendre, amorosa, sensible i afectiva que les persones enamorades solen usar per a referir-se a la parella estimada. Aquesta expressió, però, neix d’una concepció de l’amor més pròpia del Romanticisme, on sol dependre més del Tu que del Jo. A la vegada, VIDA MEVA també pot referir-se literalment a la vida pròpia, al Jo, quelcom que tothom hauria de posar al centre. De la disjuntiva i l’ambigüitat d’aquesta expressió neix el quart disc dels Ginestà. Júlia i Pau Serrasolsas, els germans que donen ànima al projecte, expliquen en el títol VIDA MEVA aquesta coexistència de l’amor i el desamor, així com reivindiquen la ruptura com a part fonamental -i inevitable- de la vida. Tot un aprenentatge que ajuda a posar a lloc el Jo i el Tu, el Tu i el Jo.

Ginestà, doncs, presenta a VIDA MEVA un disc conceptual que es pot dividir en aquestes dues parts: La cara A recull les cançons d’amor cap a la parella. És un començament eufòric, enamorat, còmode, però que acaba en un trencament que dona pas a la cara B. És en aquest moment que el disc pren forma de comiat i comença un procés en què la individualitat i la companyia tenen com a objectiu tornar a estar bé amb un mateix i amb tot l’entorn. En aquest camí, Ginestà abracen, com sempre, el pop, però aposten també per ritmes més electrònics i accelerats amb temes que s’apropen al rock o l’EDM i d’altres que es despullen fins a la mínima expressió.

- Publicitat -