“FUMS!” és el primer avançament del que serà el nou EP de Triquell, que veurà la llum a principis de gener. La cançó neix durant l’etapa vital urbanita de Triquell, que durant uns mesos va compartir pis al barri de Gràcia de Barcelona, una experiència que no va resultar com esperava. “Van ser mesos d’ansietat, de tenir la sensació d’estar en un ambient marcat per la comparació constant. Vaig conèixer moltíssimes persones, molta gent va passar per la meva vida… però la majoria de manera efímera i sense un impacte real”, sentencia. La ciutat en si mateixa pot ser un niu d’energies que alimenten la falta de connexió amb un mateix. Durant un temps, Triquell va perdre la seva pròpia identitat, veient com a la gran ciutat tothom corre una cursa de fons carregada de competència. D’aquí el títol de “FUMS!”, un fum metafòric, carregat de promeses que mai s’arriben a convertir en realitat, de suggestions i intercanvis comercials basats en l’interès més egoista.

La cançó es mou entre textures electròniques, allunyant-se del pop més ortodox per buscar una textura de club psicodèlic. Pop amb sintetitzadors que distorsionen la idea que hom pot tenir del projecte Triquell. Perquè així és ell. Un artista dels més honestos i salvatgement reals del país. Un creador de música on el què diu i com ho diu, importa. Un músic capaç de commoure, provocar la reflexió i obrir portes que normalment el ritme frenètic de la societat manté tancades.

Tant la cançó com l’EP han estat auto produïts pel gremi i pel propi artista. Darrere del Gremi s’hi amaguen els seus músics de capçalera, Andy Wheels, Wise Mike, Vernat i Scotty DK. Amb la gira d’aquest estiu s’ha aconseguit que creativament el projecte pugui funcionar per sí mateix, depenent dels artistes que sempre han format part de l’univers Triquell, i aconseguint mantenir el nucli creatiu juntament amb un estudi propi on crear amb tota la llibertat que requereix el projecte. El Gremi, juntament a Triquell, han aconseguit construir un espai on cada dia s’hi crea música i on hi ha pogut néixer molts projectes. Una comunitat artística que participa activament en la creació de l’imaginari, amb projectes diversos dels propis components del col·lectiu.

- Publicitat -

El videoclip que acompanya el llançament busca generar una atmosfera de malson, el mateix pel que el propi protagonista va estar passant durant uns mesos. Representa un espai on es camina en un bucle es representa una habitació claustrofòbica infinita on en Cesc està atrapat en totes les escales possibles, donant entendre que tant l’habitació com la pròpia ciutat exerceixen de presó emocional. El videoclip ha estat guionitzat, dirigit i gravat per l’Èlia i l’Adela, duo creatiu que porta treballant amb el projecte des dels seus inicis.

El nou i esperat EP d’en Triquell serà presentat a l’Ideal de Barcelona els dies 17,18 19 i 20 de gener i es prepara un directe inèdit concebut com una futura forma de concert de sala. L’artista no és el centre d’atenció, sinó l’obra. L’espectador pot gaudir d’un espai totalment impregnat d’allò que l’artista intenta transmetre a través de la cançó i de la proposta audiovisual. Les cançons, concebudes de diferent forma, ritme i caràcter, faran que els visuals viatgin per canvis estètics, passant per moments surrealistes, abstractes i naturalistes, no deixant ningú indiferent.

Un dels objectius de Triquell amb el projecte era poder ajuntar arts visual i música . Es podria dir que la feina feta de cara a l’Ideal és un híbrid entre anar al cinema i anar a un concert, on amb els dos equips creatius, de l’artista i de l’espai, ens hem enfocat a generar un espai lumínic, auditiu i narratiu que expliqui i transmeti a través d’imatges, pintures digitals, touch design i projeccions l’imaginari del projecte.

Les imatges projectades seran sound reactive, quelcom que les dona vida i les lliga directament a la música que està sent interpretada en directe. Cada vegada que la música sona, la imatge reacciona.