Després de l’emotiva cançó “A la iaia” del disc Ginestà, els germans Pau i Júlia Serrasolses publiquen la cançó “Mama” dedicada a la seva mare, acompanyats de la Maio, germana bessona de la Júlia. Una cançó en família, que Ginestà dedica a sa mare, però també a les persones que lluiten, que ho donen tot i que acompanyen a tothom mentre es van fent grans. “La nostra mare ha hagut de lluitar, ha patit, ha sofert la precarietat laboral que pateixen moltes dones…

Però ara, a la maduresa, també ha aconseguit començar a viure pensant en ella. La veritat és que, alliberada de responsabilitats, passa per una època molt dolça”, expliquen en Pau i la Júlia. I aquesta és la clau que fa tan especial i única la cançó. El que genera emoció és que toca la fibra de les mares madures, que durant molt de temps han estat centrades en la criança dels seus fills però que per fi, per primera vegada, miren cap endavant i cap a elles mateixes. L’alliberació de les mares de criatures que s’independitzen, fins i tot l’alliberació de les mares que es divorcien i gaudeixen de la custòdia compartida.

Tot i que la cançó és 100% Ginestà i produïda per Xicu, també és cert que es nota que “Mama” ha estat composta amb piano. En Pau va tenir un accident que li va afectar a l’espatlla, fet que el va allunyar durant un temps de la guitarra amb la que composa les seves melodies. El resultat és molt pop, d’una serenitat i pau magnífiques, amb cert regust indie. La tornada es fa gran gràcies a les dues veus que hi canten i, sobretot, gràcies a la tercera veu, la de la Maio. Ningú millor que ella per cantar una lletra tan íntima, tan propera, tan seva.

- Publicitat -