Després de l’èxit de “Dol i Fa Sol”, la cançó sobre la mort i el dol familiar, els Xiula tornen presentant un nou avançament del seu proper disc, Babynova.

Es tracta de “Himne dels perdedors”, una cançó amb què reivindiquen la derrota en un context social en què perdre és un fet estigmatitzat. En aquesta ocasió els acompanya El Pony Pisador, que converteixen aquest nou senzill en una oda folkie-pop que valida i, fins i tot, celebra, les decepcions.

“Davant la frustració competitiva, arriba la celebració de la derrota. El paroxisme del saber perdre. Construïm un nou himne folkie-pop amb l’ajuda d’El Pony Pisador, una manifestació que repassa tota la nostra experiència loser en jocs i esports de tot tipus. Infants que podran cantar a ple pulmó en cada camp i cada pati: “Perdedoooors, perdedoooores!”

- Publicitat -

L’ “Himne dels perdedors” formarà part de Babynova, el sisè disc del grup, que es publicarà l’1 de desembre. Però els seguidors i seguidores dels Xiula tenen una altra cita important abans: dissabte 25 de novembre a les 16h i diumenge 26, a les 11:30h, es projectarà als cinemes Girona el documental “Dol i Fa Sol”, guanyador del Premi al Millor Curtmetratge nacional al Festival In-Edit 2023.

La sessió inclourà una xerrada entre sobre la mort i el dol entre els Xiula i les famílies que han participat al documental, així com una actuació dels Xiula a la part final.