Les cites a cegues estan a l’ordre del dia. Cada vegada més, la gent es troba amb gent a qui amb prou feines coneix. Aquestes trobades esporàdiques són el punt de partida de la nova cançó del lleidetà Yung Rajola, que es titula, és clar, “Balada de les cites que no surten bé”.

La inspiració per escriure la cançó li va venir a Yung Rajola l’any 2021, quan després d’un any de pandèmia i confinaments va tenir el dubtós plaer de viure un parell –o potser van ser tres?- cites amb persones desconegudes que van resultar desastroses.

La cançó final és molt Yung Rajola: divertida i satírica. És, de fet, un cant a no preocupar-se massa quan això passa. La cançó va al gra. Narra la història d’una cita que no funciona, però que regala a canvi l’aprenentatge de saber que el fracàs d’una d’aquestes trobades no és culpa d’un mateix. L’amor ve… i, simplement, se’n va! Assumir que hi ha gent que és incompatible i que no passa res és sempre reconfortant.

- Publicitat -

Produïda pel productor i membre de Sexenni, Pep Saula, “Balada de les cites que no surten bé” és un tema desacomplexadament pop que barreja una base electrònica amb instruments orgànics com ukeleles o style guitars. Una combinació que evoca tan les últimes tendències de pop de butxaca com el pop d’arrel a la catalana.

“Balada de les cites que no surten bé” ve acompanyada d’un videoclip firmat per Alex Alcalde, on es pot viure en primera fila com va una cita nocturna entre un noi i una noia que no acaben d’encaixar. Una cita amb moments incòmodes i delirants, on apareixen diferents personatges que expliquen per què és la típica cita que no surt bé.