Maria Hein és una jove felanitxera que ens va enganxar amb la calidesa del seu primer àlbum “Continent i contingut”, del segell Hidden Track, amb la producció i la participació de Ferran Palau i Jordi Matas, i precedit per cançons com ‘Idò un Cafè’.

El bagatge musical de la Maria Hein, i aquesta veu tan particularment magnètica, l’ha portat a guanyar premis com Millor Cançó i Millor Artista Revelació d’Enderrock 2021. Ara ens deixa bocabadades amb “La dama de Mallorca”, versió de la tonada popular mallorquina -també coneguda com a “La dama d’Aragó”- , que inclou una producció de Ferran Palau i de b1n0.

Hein actualitza la melodia original amb nous sons electrònics i timbres sintètics. El senzill va acompanyat d’un videoclip que ha estat dirigit i produït per Esther Ji, Júlia Aguilar, Andrea Doy i Mar Poblet. “Ella pren aigua beneïda / i ses piques tornen flors”, diu la cançó mentre Maria Hein es pentina la seva llarga cabellera.

- Publicitat -

Amb “Club”, single en col·laboració amb Julieta -la diva del pop català-, Hein aparcava momentàniament la seva captivadora malenconia per endinsar-se en un terreny més desenfadat. I ara despunta amb una proposta molt acurada mantenint la presència vocal en un primer pla, tal i com en el seu primer àlbum. Amb aquest treball la Maria és capaç de dur-nos a les entranyes de les Balears.