Els catalans El Pony Pisador presenten “The Longest Pony”, un àlbum on uneixen forces amb els referents internacionals dels sea shanties The Longest Johns.

“The Longest Pony” es compon de peces tradicionals i clàssiques del repertori folk anglosaxó, com “Tennessee Waltz” o “All For Me Grog”, així com dues composicions originals, “Wheels of Glory” i “Haul and Drag”. També inclou una peça en català: l’havanera “Al Pirata Joan Torrellas”, una composició original de Carles Casanovas, antic membre del grup d’havaneres Port-Bo.

Aquesta col·laboració ha nascut de l’amistat i l’admiració mutua entre els dos grups, construïda al llarg dels últims anys en coincidir als festivals de sea shanties per diversos països d’europa. The Longest Johns, la banda referent del gènere, van saltar a la fama mundial a principis del 2021 quan la seva cançó “The Wellerman” es va convertir en un fenomen viral de Tiktok. Actualment fan gires regularment per Europa i Estats Units i representen la bona salut a nivell internacional dels sea shanties i la música marinera.

- Publicitat -

Per a El Pony Pisador, aquesta col·laboració significa l’oportunitat de traslladar la seva proposta musical i les cançons marineres autòctones, les havaneres, al panorama folk internacional.

De la combinació entre les potents veus dels anglesos i la destresa instrumental dels catalans neix aquest aquest álbum conjunt que presentaran a Catalunya amb dues dates. El 5 de maig a la Sala Salamandra i el 7 de maig a l’Auditori de Girona.