The Crab Apples celebren un any d'”Hay Luz” amb una nova versió en col·laboració amb el grup mexicà de rock Ruido Rosa. Una cançó d’optimisme i ànim per totes les dones que lluiten per fer-se un forat al món, fent allò que més els agrada.

El grup ha estat un any tocant per molts escenaris a nivell nacional, així com al Regne Unit i Àustria, i fan un concert demà, 1 de desembre, a la Sala Razzmatazz3 de Barcelona. Amb el seu concert a les Illes Canàries el 3 de desembre al festival Monopol.

L’octubre del 2020, The Crab Apples estaven produint i gravant el tema “Hay Luz” a l’estudi La Casamurada amb Santos & Fluren, i per tant complint dos somnis alhora: treballar amb els dos productors, així com gravar en el mític estudi. Ara, per celebrar el primer aniversari de “la cançó més bonica que hem fet mai”, en paraules de la pròpia banda, The Crab Apples han decidit complir un altre somni: compartir aquesta cançó amb Alejandra Moreno, cantant de Ruido Rosa, un dels seus grups preferits qui, per cert, estan treballant actualment en un disc nou.

- Publicitat -

The Crab Apples (CAT) i Ruido Rosa (MEX) són dues bandes separades per l’oceà Atlàntic, però amb una historia similar i que ara convergeix en aquesta col·laboració. Ambdues bandes estan formades per dones que, sent amigues des de l’escola, durant l’adolescència decideixen ajuntar-se per fer rock. Guanyen múltiples concursos de bandes fins que poden gravar el seu primer àlbum d’estudi i començar la seva trajectòria sent una de les poques bandes femenines aleshores a l’estat espanyol i a Mèxic. Ambdues bandes, amb més de deu anys de trajectòria, han passat per alguns dels festivals més importants dels seus països d’origen i han estat teloneres de grans artistes, sempre des de l’autogestió i la independència. “Hay Luz” vol ser un missatge d’optimisme i ànim per totes les dones que lluiten per fer-se un forat al món fent allò que més els agrada, tot i les pressions externes i pròpies.