Un any després d’haver conclòs la seva ‘Gira estel·lar’ amb la qual presentaven ‘Fills de les estrelles’ (Música Global, 2018), Obeses reapareix per publicar el seu primer disc en directe, ‘El ressorgiment de l’Atlàntida’ (Música Global 2021), sorgit del projecte conjunt entre el quartet contemporani, la Cobla Berga Jove i el Cor d’Obeses enregistrat al ‘Teatre l’Atlàntida de Vic’.

L’experiment musical entre Obeses, cobla i cor va veure la llum per primera vegada en el marc del festival ‘Amb so de cobla 2019’ i proposa una trobada entre l’estètica singular de la banda i els timbres de la cobla i el cor clàssic.
El projecte ha estat condecorat amb el ‘Premi Capital de la Sardana 2021’ a millor ‘Proposta artística’, i Arnau Tordera va rebre el ‘Premi Rotllana 2019’, concedit per la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida, pels arranjaments de cobla que va escriure.

El concert en directe es va enregistrar a finals del 2020 al Teatre l’Atlàntida de Vic amb totes les entrades exhaurides. La situació sanitària, però, va obligar a reduir l’aforament al 50% i els músics van decidir oferir dos concerts consecutius el mateix dia, fet que van aprofitar per intercanviar el repertori de les dues sessions i possibilitar un enregistrament més extens d’una hora i tres quarts.

- Publicitat -

Així doncs, hi desfilen tots els himnes principals del quartet reformulats amb la nova sonoritat que hi aporten la cobla i el cor, també hi ha espai per diverses sardanes icòniques i fins i tot un parell de peces d’Obeses interpretades íntegrament per la Cobla Berga Jove.

La publicació d’aquest disc, exclusivament en format digital, és la sisena referència discogràfica de la banda. La portada, obra de la il·lustradora Laia Baldevey, presenta una Atlàntida emergint de la mar capitanejada pels quatre membres d’Obeses convertits en estàtues mitològiques i envoltats pels instruments de la cobla.

Finalment, per acabar de perfilar la quadratura del cercle, la banda anuncia el seu retorn als escenaris el 2022 sense especificar, per ara, la data, el lloc ni el format de la seva reaparició.