La mitjanit del 12 de març de 2020 el Govern de la Generalitat tancava la Conca d’Òdena davant l’augment de casos de Covid-19, més tard es declarava l’estat d’alarma i un confinament domiciliari que va durar dos mesos. Els darrers dies tothom està rememorant l’inici de la pandèmia a casa nostra i Manel s’hi sumen publicant ‘L’amant malalta’.

Manel mira enrere i posa el focus als primers dies per no oblidar la duresa d’aquelles setmanes, quan es deia que el virus era com una grip o que les mascaretes no eren efectives. El grup segueix amb la línia estilística del disc “Per la bona gent” amb una estètica i un so molt nostàlgic.

En el videoclip el quartet condueix sense rumb per la ciutat durant la nit observant atònits les escenes i situacions d’aquesta nit distòpica i tan real alhora. El videoclip el dirigeix Victor Carrey i està produït per Ceràmiques Guzman el segell creat per entrar en l’autogestió del darrer àlbum.

- Publicitat -

Lletra:

La meva amant està malalta.
És una grip amb febres altes.
Avui anàvem a sopar, en tenia moltes ganes.

La meva amant està malalta.
M’ha contactat a mitja tarda.
Dins els llençols suats el seu cos tremolava.

Jo vaig conduint, i arriba la nit,
i es perden les línies del paisatge,
i el retrovisor se m’omple d’estels
i penso en anar a visitar-la.

La meva amant està malalta.
Ma mare diu que hi ha una passa.
Avui anàvem a sopar i a l’Antilla, a ballar salsa.

La meva amant està malalta.
El cap bullent no troba calma.
Ni els dos peus glaçats amb les ungles pintades.

Jo vaig conduint, enmig de la nit,
pels límits de l’àrea suburbana,
i el retrovisor se m’omple d’estels
i de llums dels patis de les cases.
Rugeix el motor, soc lliure i veloç
i la meva amant està malalta.
Veuria el trencall, les flors al balcó,
potser aniré a visitar-la…

Sí, potser aniré a visitar-la…