El 2020 ens ha deixat clar que el món no és de color rosa. Un any marcat per la incertesa i l’escepticisme. Un any gris que ens ha deixat clar que no hi ha futur (“No future”). I això qui més ho sap són els joves. Generacions d’adolescents -i no tant adolescents- que veuen com les crisis econòmiques, socials, polítiques i tecnològiques es succeeixen entre sí i imploren exigir un futur millor, sovint alçant la veu, amb manifestacions i foc.

El lleidetà Yung Rajola en aquest “Gossos” imagina que aquests que “corren pels carrers”, dels quals parlaven el grup manresà i Macaco el 2007, ara són tots aquests joves que, veient que no els han donat direcció, surten al carrer a buscar-la per si sols. D’aquest relat distòpic autobiogràfic d’un jove dels 90 neix “Gossos”, que vol ser el crit d’una generació de joves com Yung Rajola, Sr. Chen o El Noi de Tona, un crit misantrop i enrabiat per parlar d’ells mateixos davant l’època que els ha tocat viure.

Un tema dur, obscur i amb sons industrials que fa pensar que COR TRENCAT (Halley Supernova, gener 2021), serà molt més que un disc de desamor, sinó més aviat un recorregut pels diversos motius que porten a un jove millennial a tenir sentiments de rebuig i desafecció pel món i, en definitiva, el cor trencat. “Gossos”, el segon avançament del disc, es publica avui acompanyat d’un videoclip realitzat per Jordi Lops (@jordilops) i Nil Ventura (@nilventura_) (creadors habituals d’artistes urbans com Leïti Sène, Flashy Ice Cream, 31 fam o Kaydy Cain) i amb imatges del fotògraf de moviments socials Pau Riba (@tempsrelatiu) fetes el 18 d’octubre de 2019 a Urquinaona.

- Publicitat -

COR TRENCAT, el disc debut de Yung Rajola, a la venta el 22 de gener

El disc, format per un ampli ventall musical d’11 temes, sortirà a principis d’aquest 2021 de la mà de Halley Supernova i comptarà amb diverses col·laboracions d’artistes de renom de l’escena urbana catalana, com ara Lildami, El Noi de Tona, D.Mos, Marc Vi, Neptú o Sr. Chen, essent aquest últim, també el productor de l’àlbum, juntament amb Emlan, que ha produït dos dels talls i Vicent Monfà (Neptú), que n’ha produït un.