Els barcelonins Dorian presenten “Dual”, la primera cançó des del tancament de la gira de presentació del seu darrer disc, Justicia Universal (Intromúsica Records, 2018), que els va dur a girar sense descans pels dos costats de l’Atlàntic el 2018 i 2019.

“Dual” combina synth pop i house en una melodia propera a la música urbana. Un estil que s’allunya del que Dorian ens té acostumats, però que no perd la seva essència, sinó que obre nous horitzons. És per això que la magnífica col·laboració que hi fa Pimp Flaco, pioner de l’escena trap catalana i espanyola i cara visible de la banda Cupido, hi encaixa a la perfecció.

Marc Dorian explica que “Dual” “reivindica el dret a fer el que cadascú cregui oportú amb la seva vida sexual i sentimental”, un concepte que en ple segle XXI hauria d’estar molt clar, però afegeix que “encara queda molt per fer”. La cançó tracta sobre una noia bisexual que se sent atacada per la seva orientació. La protagonista reclama la necessitat de viure lliurement en tots els àmbits de la seva vida, aliena a la mirada i a les opinions dels intolerants. Aquesta llibertat de la qual parla “Dual” es pot aplicar a qualsevol persona, independentment de quina sigui la seva orientació.

- Publicitat -

“Dual”, doncs, és un cant a la llibertat individual i a la diversitat. Aquest esperit es reflecteix a la perfecció al videoclip del single que ha dirigit Christian Martínez, un dels joves realitzadors amb més projecció de Barcelona.

Els barcelonins Dorian, que es troben treballant en un nou àlbum que veurà la llum al llarg de 2021, són un d’aquells grups que sempre han facturat cançons de gran càrrega emocional, autèntics himnes generacionals. “Cualquier otra parte”, “La tormenta de arena” o “Los amigos que perdí” en són grans exemples. De la mateixa manera que “Dual”, que té tots els números de formar part d’aquesta llista de hits eterns de Dorian.