A les 6 de la tarda (hora catalana) s’ha estrenat a tot el món ‘Medellín‘, l’avançament del nou disc de Madonna, “Madame X“, que inclou la col·laboració del colombià Maluma. El videoclip s’estrenarà mundialment el 24 d’abril.

Alguns seguidors de la cantant no estan massa contents amb aquesta col·laboració, a causa de les controvertides lletres de les cançons i vídeos de Maluma i per aquest motiu s’especula que molt aviat podria arribar una segona cançó amb una lletra més política.

Per primera vegada en 20 anys la cançó no s’ha filtrat a la xarxa abans de la seva publicació, com havia passat anteriorment amb altres senzills de l’artista o fins i tot amb tot el disc complet. Aquesta vegada l’equip de la diva ha fet una bona feina i tothom ha pogut escoltar per primer cop la peça al mateix moment.

- Publicitat -

Creativament influenciada per la seva vida a Lisboa, Portugal, en els últims anys, “Madame X” és una col·lecció de 15 cançons que celebren el llarg idil·li de Madonna amb la música i la cultura llatina al llarg de tota la seva carrera, entre d’altres influències globals. Canta en portuguès, espanyol i anglès, i entre els moments àlgids de l’àlbum es troben el tema “Medellín,” co-produït per Mirwais, que reflecteix l’esperit de la ciutat d’origen de Maluma, l’himne “I Rise”, el dancehall jamaicà “Future” amb Quavo, co-produït per Diplo, a més de l’innovador so del tema produït per Mirwais, “Dark Ballet”.

Gravat durant 18 mesos entre Portugal, Londres, Nova York i Los Angeles, Madonna ha col·laborat en “Madame X” amb el seu productor de sempre, Mirwais, a més de Mike Dean i Diplo, entre d’altres.

“Lisboa és on ha sorgit el meu disc”, diu Madonna. “He trobat a la meva tribu allà i un món màgic d’increïbles músics que han reforçat la meva creença que la música està connectada a tot el món i és la veritable ànima de l’univers”.

TRACKLIST

01. Medellín with Maluma
02. Dark Ballet
03. God Control
04. Future ft. Quavo
05. Batuka
06. Killers Who Are Partying
07. Crave ft. Swae Lee
08. Crazy
09. Come Alive
10. Extreme Occident ** (deluxe version only)
11. Faz Gostoso ft. Anitta
12. Bitch I’m Loca with Maluma
13. I Don’t Search I Find
14. Looking for Mercy ** (deluxe version only)
15. I Rise

Avui Madonna també ha estat notícia, arran de l’article que Roger Waters de Pink Floyd ha escrit a The Guardian, on demana a la reina del pop que no participi a la final d’Eurovisió que tindrà lloc el 18 de maig a Tel Aviv, a causa del conflicte entre israelians i palestins i on Waters demana el boicot israelià.